14:57 23.07.2018

Смертельна ДТП у Житомирській області: суд відправив власника маршрутки під домашній арешт

2 хв читати

Корольовський районний суд Житомира в понеділок обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту власнику маршрутного мікроавтобуса, який потрапив у ДТП з численними жертвами 20 липня, повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

"23 липня Корольовський районний суд Житомира виніс рішення про цілодобовий домашній арешт 41-річного рівнянина. Чоловікові інкримінують випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів, що призвело до загибелі людей", - йдеться в повідомленні.

Клопотання про взяття чоловіки під варту суд не задовольнив.

У поліції нагадали, що в рамках кримінального провадження, що розслідується за двома статтями Кримінального кодексу України (ч.3 ст.286 та ст.287), встановлено, що власником автобуса Volkswagen LT-35 є 41-річний житель Рівненської області. В його діях слідчі вбачають незабезпечення належного технічного стану транспортного засобу та його обладнання відповідно до вимог стандартів безпеки дорожнього руху, а також недотримання правил технічної експлуатації та допуску до керування водія в стані втоми.

Як повідомлялося, вранці 20 липня на 127 км автодороги Київ - Чоп, поблизу с.Глубочиця Житомирського району, маршрутний автобус (сполученням Київ-Рівне) врізався в великогабаритну вантажівку DAF із напівпричепом, унаслідок чого загинули 10 осіб і ще 9 госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості в 4 медичних заклади Житомирської області (спочатку повідомлялося про десять постраждалих).

Серед загиблих - двоє громадян РФ, зокрема дівчинка, серед потерпілих також громадянин РФ - 10-річний хлопчик. Також загинув громадянин Грузії.

Правоохоронці затримали власника маршрутного автобуса, який потрапив у ДТП. Йому інкримінують ст. 287 Кримінального кодексу України (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їхньої експлуатації).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили близько 380 разів по Запорізькій області, одна людина загинула через обстріл Пологівського району

За добу Сили оборони ліквідували 1240 окупантів, 42 артсистеми та один літак

Норвегія з 29 травня запровадить додаткові обмеження на в'їзд у країну туристів із РФ

Ізраїль має намір відновити переговори з ХАМАС про припинення вогню і звільнення заручників

24 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА