21:48 11.12.2020

Висновки Венеціанської комісії щодо КС абсолютно практичні, їх можна імплементувати буквально по пунктах

2 хв читати
Висновки Венеціанської комісії щодо КС абсолютно практичні, їх можна імплементувати буквально по пунктах

Висновки Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія, ВК) за запитом президента України Володимира Зеленського щодо Конституційного суду абсолютно практичні і їх можна імплементувати буквально по пунктах, зазначає радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Венеціанська комісія дуже швидко і змістовно відреагувала на звернення президента Володимира Зеленського з проханням оцінити ситуацію, що склалася після скандального рішення Конституційного суду щодо демонтажу електронного декларування. Висновки Венеціанської комісії абсолютно практичні, їх можна брати і імплементувати буквально по пунктах", - заявив Подоляк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Радник керівника Офісу президента Подоляк також додав, що Венеціанська комісія підтримала позицію президента Зеленського про те, що Конституційний суд повинен приймати виключно обґрунтовані рішення і не може виходити за рамки своїх конституційних повноважень, зокрема перебираючи на себе функції парламенту.

Також відповідним висновком підтримано позицію Зеленського про те, що за умисні і в значному масштабі порушення при декларуванні повинна бути реальна кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі.

"Підтримана оцінка, дана президентом і багатьма представниками владної команди, про те, що діяльність Конституційного суду повинна бути реформована. Венеціанська комісія дуже чітко розписала, які рішення можуть бути прийняті. Наприклад, це стосується недопущення конфлікту інтересів з боку суддів, уточнення порядку прийняття рішень, гласного формату роботи Конституційного суду. Все це може бути і має бути реалізовано досить швидко", - зазначив Подоляк.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА