17:34 15.04.2020

КС України визнав неконституційним скасування забезпечення суддів службовим житлом у рамках ухваленого у 2014 р. антикризового закону

2 хв читати
КС України визнав неконституційним скасування забезпечення суддів службовим житлом у рамках ухваленого у 2014 р. антикризового закону

Конституційний суд України ухвалив рішення у справі за конституційними скаргами Надії Мельничук, Лілії Григор'євої та Марини Клименко щодо відповідності Конституції (конституційності) положення підпункту 1 п.28 р. II закону "Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні" (т.зв. антикризового закону), визнавши його неконституційним.

"Цим рішенням Конституційний суд визнав таким, що не відповідає Конституції України (неконституційним), положення підпункту 1 пункту 28 розділу II закону", повідомили у відділі комунікацій КСУ і правового моніторингу в середу.

Згідно з інформацією, повний текст рішення буде розміщено на офіційному веб-сайті Конституційного суду України в рубриці "Акти КСУ".

Закон "Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні" був проголосований разом з антикризовими поправками до держбюджету 2014 року 27 березня 2014 року та входить до пакета, фінансову підтримку якому готовий надати Міжнародний валютний фонд (МВФ) та інші міжнародні кредитори. Закон набув чинності 1 квітня 2014 року.

Положення підпункту 1 п. 28 р. II цього закону вилучає з закону "Про судоустрій і статус суддів" статтю 136 "Забезпечення житлових умов судді" такого змісту: "1. Після призначення на посаду суддя Конституційного суду України, Верховного Суду України, вищого спеціалізованого суду, апеляційного, місцевого суду, який потребує поліпшення житлових умов, забезпечується службовим житлом за місцем знаходження суду органами місцевого самоврядування в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силы обороны держат под контролем 70% Волчанска, в городе идут бои – ОСГВ "Хортица"

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Харківській області триває ліквідація 9 лісових пожеж на площі понад 3,7 тис. га - ДСНС

Зеленський прибув до Сінгапуру для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА