17:00 03.08.2018

Суд у Бердянську заарештував третього підозрюваного у вбивстві ветерана АТО Олешка

2 хв читати
Суд у Бердянську заарештував третього підозрюваного у вбивстві ветерана АТО Олешка

Суд м. Бердянськ Запорізької області в п'ятницю обирає запобіжний захід для чотирьох підозрюваних у вбивстві бердянського активіста, ветерана АТО Віталія Олешка і вже залишив трьох із них - Артема Матюшина, Миколу Ломаку, Олександра Обухова - під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в п'ятницю біля будівлі Бердянського міського суду зібралися десятки людей, які очікують судового вердикту щодо запобіжного західу для підозрюваних.

Першою суд розглянув справу А.Матюшина - ветерана АТО, колишнього снайпера із загону міліції особливого призначення "Торнадо", уродженця Макіївки, що проживає в Дніпрі, який вважається головним підозрюваним у вбивстві місцевого активіста. Незважаючи на те, що підозрюваний заперечував свою участь у вбивстві, суд підтримав сторону обвинувачення, визначивши А.Матюшину запобіжний захід - два місяці перебування у Вільнянському СІЗО в Запорізькій області.

За даними слідства, М.Ломака був водієм червоного автомобіля "Таврія", на якому вбивці втекли з місця злочину. Слідство зазначає, що доказом його участі в злочині є свідчення очевидців і відео, зафіксоване камерами спостереження. Також у суді зазначають, що М.Ломака не дає показань слідству. Рішенням слідчого судді він залишиться під вартою на 60 діб.

Такий самий запобіжний захід суд обрав і для О.Обухова, що проходить у справі як водій автомобіля "Mazda", на якому вбивці стежили за В.Олешком, а після його вбивства покинули Бердянськ. Під час засідання підозрюваний заявив, що він не вбивця, і не знав, що відбувається, і просто приїхав до Бердянська на море.

Судове засідання триває.

Як повідомлялося, 31 липня в центрі Бердянська з обрізу мисливської рушниці застрелили місцевого активіста, ветерана АТО, бійця батальйону "Донбас" В.Олешка (позивний "Сармат"). Правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві В.Олешка - чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного в Бердянську.

Нардеп фракції "Народний фронт", член колегії МВС України Антон Геращенко повідомив, що вбивця В.Олешка є колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "Торнадо" й також брав участь в АТО. Ще четверо затриманих є його спільниками, спортсменами з Дніпра та області.

2 серпня всім чотирьом затриманим було оголошено підозру про скоєння за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства В.Олешка в Бердянську. Як написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, підозру оголошено за пунктом 12 частини 2 статті 115 КК України.

Зловмисників затримали в результаті спецоперації "Сирена" в день убивства, 31 липня, на стаціонарному посту поліції у Василівці Запорізької області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА