"Індивідуальна відповідальність інструкторів": у МВС анонсували "сюрприз" для автошкіл — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Індивідуальна відповідальність інструкторів": у МВС анонсували "сюрприз" для автошкіл

Казна та Політика
3598
У Міністерстві внутрішніх справ України пропонують запровадити персональну відповідальність інструкторів автошкіл за навчання і підготовку водіїв.
Про нововведення розповів начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій.
“Ми допрацьовуємо наші відомчі укази і готуємо такий “приємний сюрприз” для автошкіл – якщо більше певного відсотка учнів показують поганий рівень підготовки (вочевидь, не складають іспит. – ред.), інструктори несуть за це персональну відповідальність”, – повідомив Криклій.
За його словами, ця практика вже прижилася в деяких прогресивних країнах.
“Зараз в автошколах колективна безвідповідальність. Вони “комісією” приймають іспити з теорії – нібито комісією, ясна річ, там ніякої комісії немає. Такою самою “комісією” приймають практичні іспити. У переважній більшості шкіл це бутафорія. Цю ситуацію потрібно змінювати. Має бути персональна відповідальність”, – наголосив чиновник.
Він додав, що в майбутньому у МВС збираються кардинально видозмінити процес підготовки водіїв. Зокрема, інструктори зможуть навчати новачків самостійно і не “прив’язуватися” до автошкіл.
“Теорії людина зможе самостійно навчитися і скласти іспит, а потім піти до конкретного інструктора, у нього отримати практичні навички і вже до нас прийти на практичний іспит”, – пояснив Криклій.
“Має бути індивідуальний запис на складання іспиту й індивідуальна відповідальність з боку інструктора, який готує водіїв”, – резюмував він.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас