Україна побудує базу на Місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна побудує базу на Місяці

Технології&Авто
3568
Українське КБ “Південне” працює над проектом постійної бази на поверхні Місяця. Цей проект буде реалізований спільно з Європейським космічним агентством в найближчі десятиліття, пише Тokar.
За словами начальника проектного відділу з розробки спеціальних ракетно-космічних систем Геннадія Осинового, проект пройде п’ять етапів.
Попередній етап (2020 – 2030 роки) передбачає картографування поверхні Місяця і розробку важкої ракети-носія “Криптон”, розгінного і посадкового місячних модулів.
На наступній стадії (2030 – 2032 роки) фахівці визначать місце майбутньої бази. Саме туди “Криптон” доставить чотирьох космонавтів і модулі для створення самої бази. Буде виведення на орбіту космічної станції.
Третій етап розширеної конфігурації (2032 – 2042 роки) передбачає доставку і монтаж командного і ремонтного модулів, енергетичної установки живлення бази і місяцеходу.
Четвертий етап (2042 – 2062) замкне створення систем життєзабезпечення, виробничої бази та обсерваторії. А в 2062 році українці запустять постійну базу без необхідності постійного перебування людини на Місяці.
Конструктори оцінюють даний проект як дуже складний і дорогий. Втілити його можна буде тільки спільними зусиллями компаній з багатьох країн світу. За фінансування проекту повинні взятися уряди найбільш розвинених країн.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас