RU
 

Громадянам Китаю тимчасово заборонили в'їзд в Росію

Українська служба DW,  19 лютого 2020, 07:08
0
409
Громадянам Китаю тимчасово заборонили в їзд в Росію
Фото: Getty Images/AFP
Лікарня в китайському місті Ухань

З 20 лютого китайці не зможуть в'їжджати в Росію з приватною, навчальною і туристичною метою, а також для трудової діяльності. Рішення ухвалено у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в КНР.

В Росію тимчасово заборонили в'їзд громадянам Китаю. Відповідне розпорядження підписав прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін. Про це повідомили у вівторок, 18 лютого, в апараті віцепрем'єрки РФ Тетяни Голікової, яка також очолює оперативний штаб з запобігання поширенню коронавірусної інфекції на території Росії. Рішення ухвалено "у зв'язку з погіршенням епідеміологічної обстановки в КНР і прибуттям на територію РФ громадян КНР".

З 20 лютого китайцям буде заборонений в'їзд в Росію з приватною, навчальною і туристичною метою, а також для трудової діяльності. Транзитних пасажирів обмеження не торкнуться.

Станом на 18 лютого від китайського коронавірусу померли 2004 особи. Загальна кількість інфікованих, згідно з офіційною статистикою, становить 72 436. Більшість зафіксованих випадків зараження вірусом, як і раніше, припадає на китайську провінцію Хубей. За межами Китаю зафіксовано 827 випадків зараження вірусом у 26 країнах.

Як повідомлялося, Україна планує евакуювати з Китаю 49 своїх громадян і 25 іноземців. Після повернення в Україну евакуйовані громадяни протягом 14 днів будуть перебувати на карантині.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: КитайРосія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі