Перероблений з класичної моделі електромобіль Jaguar E-type Zero стане серійним у 2020 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перероблений з класичної моделі електромобіль Jaguar E-type Zero стане серійним у 2020 році

Технології&Авто
829
Рік тому британська компанія Jaguar представила шоу-кар Jaguar E-type Zero, який представляє собою електричну версію класичної моделі Jaguar E-type.
За словами керівництва компанії, реакція потенційних клієнтів на модель була настільки «позитивно приголомшливою» (її навіть використовували на королівському весіллі принца Гаррі і Меган Маркл), що Jaguar ухвалив рішення про серійний випуск цієї моделі.
При цьому буде пропонуватися дві схеми придбання Jaguar E-type Zero — електромобіль можна буде просто купити або переробити свій власний класичний E-type з ДВЗ-варіанту на електричний.
Це стало можливим завдяки тому, що розробники спочатку брали за основу цей варіант і зробили акумуляторний блок в тому ж за розмірами блоці, що і шестициліндровий двигун E-type, а електродвигун і редуктор в корпусі, аналогічному до коробки передач.
Обидва компоненти встановлені на штатних місцях двигуна і коробки передач, відповідно конструкція автомобіля не вимагала помітних змін, і вона управляється і «відчувається» точно так само, як бензинова версія.
У підсумку, Jaguar E-type Zero отримав електродвигун потужністю 220 кВт (300 к. с.), який дозволяє розганятися від 0 до 100 км/год за 5,5 секунди. При його створенні в тому числі використовувалися технології і компоненти від першого серійного електрокросовера бренду Jaguar I-PACE.
Акумуляторна батарея ємністю 40 квтг забезпечує запас ходу на рівні 270 км (170 миль), її повний заряд відбувається за 6-7 годин, в залежності від потужності зарядного пристрою. У електромобіль також встановили нову панель приладів і LED-фари, які зовні не відрізняються від класичного варіанту.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас