11:15 01.01.2019

Порошенко в новорічному привітанні: Україна йде своїм шляхом, ніщо не повинно розвернути нас назад

2 хв читати
Порошенко в новорічному привітанні: Україна йде своїм шляхом, ніщо не повинно розвернути нас назад

 Україна за останні п'ять років віддалилася від Москви й наблизилася до Європи, наголошує президент України Петро Порошенко.

"Ми стали далі від Москви і ближче до Європи. Це – чітка стратегія, якої неухильно дотримуємося протягом останніх п’яти років. Ми йдемо своїм шляхом. Ані обіцянки манни небесної, ані зерна зневіри, ані зілля розбрату – ніщо не повинно розвернути нас назад", - сказав П.Порошенко в новорічному відеозверненні до українського народу.

Він зазначив, що 2018 рік, коли світове православ'я визнало автокефальну Православну церкву України, матиме особливе місце в українській історії - поруч із 1991 роком, коли було проголошено державну самостійність України.

"Днями разом із благою вістю про народження Спасителя Україна отримає довгоочікуваний томос – грамоту від Вселенського патріархату. Вона документально засвідчить нашу духовну незалежність", - нагадав П.Порошенко.

Президент побажав, щоб слова "В єдності сила народу, Боже, нам єдність подай" стали гаслом нового року для влади, суспільства й кожного громадянина.

"Ми нічого не прагнемо більше, ніж миру. І ніхто не прагне миру більше, ніж ми", - також наголосив глава Української держави.

Він окремо привітав зі святом українських воїнів, які "гарантують нам тишу та спокій у новорічну ніч".

"Хай вдячність нашу і тепло наших сердець відчують і моряки, які перебувають у російському полоні. І поранені серед них – Андрій Ейдер, Василь Сорока, Андрій Артеменко. І українські політв’язні в російських тюрмах. І наші громадяни, які стали заручниками на тимчасово окупованих територіях", - сказав П.Порошенко.

Президент звернувся також до співвітчизників в анексованому Криму та на окупованій території Донецької та Луганської областей.

"Звертаюся до мільйонів співвітчизників у Криму й по той бік Донбасу. Ми обов’язково повернемося до вас з миром, хоч би якою довгою була дорога. Наша сім’я неодмінно возз’єднається за одним столом, за яким Новий рік зустрічають за київським часом", - запевнив П.Порошенко.

За словами президента, найважче й найгірше вже позаду, а попереду - "поступове зростання економіки та відновлення рівня життя" як результат "нашої спільної кропіткої роботи".

П.Порошенко нагадав, що у 2019 році в Україні відбудуться вибори.

"Головне – у передвиборчій гонитві не затоптати паростки розвитку, пророщені ціною великих жертв і колосальних зусиль кожного з вас. І тоді ми точно переможемо. Бажаю всім щасливого Нового року!" - побажав глава Української держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА