09:00 30.04.2018

Турчинов привітав прикордонників із 100-річним ювілеєм відомства

2 хв читати
Турчинов привітав прикордонників із 100-річним ювілеєм відомства

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов привітав прикордонників України з нагоди Дня прикордонника та 100-річного ювілею від дня створення Окремого корпусу прикордонної охорони - попередника Державної прикордонної служби України.

"Щиро вітаю всіх вартових державних рубежів! У цьому році відзначається 100-річчя з дня створення Окремого корпусу прикордонної охорони - попередника Державної прикордонної служби України. Воїни Окремого корпусу прикордонної охорони захищали кордони Української держави, контролювали переміщення осіб, протидіяли незаконному переміщенню товарів, затримували дезертирів і кримінальних елементів, заклавши основи роботи сучасних прикордонників", - йдеться в привітанні, оприлюдненому прес-службою РНБО в понеділок вранці.

О.Турчинов зазначив, що і сьогодні з українського кордону починається межа цивілізованої Європи.

"Ви - варта переднього краю оборони України, героїчно і самовіддано виконуєте свій конституційний обов'язок, захищаєте суверенітет і територіальну цілісність, захищаєте спокій наших громадян. Щира подяка вам за бездоганне виконання військового обов'язку, стійкість, гідність, патріотизм!", - підкреслив секретар РНБО.

О.Турчинов пообіцяв докласти максимум зусиль, щоб державний кордон став непереборним "європейським валом для ворога - надійно захищеним і технічно обладнаним". Він зазначив, що значним кроком у цьому напрямку стало введення біометричного контролю, завдяки чому значно покращилася ситуація з безпекою в країні, суттєво ускладнився доступ до України російських шпигунів, диверсантів і провокаторів.

"Бажаю вам мужності, терпіння, витривалості та міцного здоров'я! Повертайтеся з бойового чергування живими і здоровими! Нехай Господь береже вас, ваші родини і нашу рідну Україну! Зі святом!", - йдеться в привітанні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

"Енергоатом" на 10 днів раніше вивів із планового ремонту блок АЕС 1000 МВт

Макрон про відправлення інструкторів в Україну: Ми хочемо мати коаліцію, і багато хто з наших партнерів уже дав свою згоду

Макрон: Сподіваюся, ми зможемо домовитися на рівні країн БРІКС про підвалини довгострокового миру в Україні

Франція виділить 200 млн євро підприємствам, які інвестуватимуть у відновлення критичної інфраструктури України - Макрон

Зеленський обговорив із Макроном ситуацію на полі бою і можливість протидії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА