09:23 21.02.2020

Глава МЗС України: Вважаємо, що Мінські домовленості потрібно змінювати

1 хв читати
Глава МЗС України: Вважаємо, що Мінські домовленості потрібно змінювати

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко підтвердив, що Україна працює над новою редакцією Мінських домовленостей, хоча Росія публічно виступає проти внесення змін, пише "Голос Америки".

"Зараз 20-й (2020 рік - ІФ) - ми все ще не досягли миру. Тому ми вважаємо, що цей документ не просто можна, а потрібно змінювати, адже деякі його пункти реалізувати неможливо", - сказав глава МЗС в інтерв'ю "Голосу Америки", розміщеному на сайті мовника.

Пристайко повідомив, що українська сторона наразі працює над тим, "щоб змусити всіх учасників погодитися, що Мінські домовленості вичерпали себе і вимагають змін".

Український міністр зазначав, що деякі зміни в Мінські угоди вже внесено, зокрема "формулу Штайнмаєра" та розведення сил" і наголосив, що "Росія проти цих дій не заперечувала".

За словами Пристайка, "напевно, з часом буде згенеровано новий документ, який буде простіше виконати і досягти результатів".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА