Федрезерв США утретє за рік знизив ключову ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Федрезерв США утретє за рік знизив ключову ставку

Світ
657
Федрезерв знизив вартість запозичень утретє за рік з наміром допомогти США пережити глобальну торговельну війну, не сповзаючи в рецесію, але попередив, що цикл зниження ставок може бути припинений.
Про це повідомляє Reuters.
Знизивши на чверть процентного пункту ключову ставку до цільового діапазону 1,50-1,75%, ФРС у своїй програмній заяві більш не згадує, що «буде діяти належним чином» для підтримки економічного зростання – формулювання, яке було ознакою майбутнього зниження ставок.
Замість цього ФРС заявила, що буде «відстежувати наслідки для економічного прогнозу, оскільки вона оцінює правильний напрямок» для зміни ставки, – менш рішуче висловлювання.
Рішення про зниження ставки було прийнято 8 голосами проти 2.
Як і в своїй попередній програмній заяві, ФРС сказала, що вжила заходів щодо зниження вартості запозичень «в світлі наслідків глобальних змін для економічного прогнозу, а також ослаблення інфляційного тиску».
У заяві ФРС говориться, що ринок праці залишається сильним, економічна активність зростає помірними темпами, інвестиції в бізнес і експорт як і раніше «слабкі».
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас