17:03 18.10.2018

Зростання цін на ринку пального є обґрунтованим - АМКУ

2 хв читати
Зростання цін на ринку пального є обґрунтованим - АМКУ

Зростання цін на українських АЗС відповідає ситуації на світовому ринку нафтопродуктів і не пов'язане з порушенням учасниками ринку антимонопольного законодавства, заявив державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Валерій Полюхович на прес-конференції в Києві в четвер.

"Якщо говорити про стан цін на ринку нафтопродуктів України, то, справді, певна тенденція щодо зростання цін і на дизельне пальне, і на бензин є. У принципі, диспропорції між зростанням світових цін на нафту і зростанням цін на роздрібному ринку світлих нафтопродуктів немає", - сказав він.

Коментуючи ситуацію на українському ринку з позиції антимонопольного законодавства, зокрема порушень у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, зловживання монопольним становищем, а також недобросовісної конкуренції, він зазначив, що наразі немає підстав говорити про наявність таких порушень.

"Якщо говорити про ті справи, які перебувають наразі в комітеті, то серед них - на стадії розслідування справа (розпочата наприкінці 2017 року - ІФ) про узгоджені антиконкурентні дії на ринку світлих нафтопродуктів, учасниками якої є компанії, що належать OKKO, WOG і SOCAR. Говорити про те, що нинішньою причиною масового зростання цін на ринку є якісь антиконкурентні узгоджені дії, передчасно", - наголосив він.

Коментуючи доручення прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана перевірити обґрунтованість підвищення українськими АЗС цін на пальне, держуповноважений додав, що комітет постійно моніторить ситуацію і аналізує отримані від АЗС дані.

Розслідування про можливі антиконкурентні узгоджені дії мереж OKKO, WOG і SOCAR наразі перебуває на завершальному етапі, додав він.

"Підготовлено подання. Сподіваюся, найближчим часом буде розпочато слухання в комітеті в цій справі", - сказав В.Полюхович.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2017 року комітет розпочав розгляд справи про можливе порушення законодавства щодо захисту економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій на ринках роздрібної торгівлі високооктанових бензинів і дизпального мережами OKKO і WOG. АМКУ під час дослідження цінової ситуації виявив факти одномоментного, односпрямованого встановлення і підтримання роздрібних цін на бензини та дизельне пальне на однаковому рівні мережами АЗС, що працюють під брендами ОККО і WOG.

Нещодавно комітет також розпочав розгляд через різке підвищення цін на скраплений газ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

"Метінвест" у рамках "Сталевої мрії" представив проєкт відновлення мікрорайону в Бахмуті

Війна знищила близько 30% потенціалу українського агросектору, 20% сільгоспземель - під окупацією - Мінагрополітики

Дефіцит електроенергії зберігається більшу частину доби понеділка - "Укренерго"

Гендиректор Федерації роботодавців: На кожному нашому підприємстві - близько 10% мобілізованих співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА