Пограбування в Дрездені: призначено винагороду в пів мільйона євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пограбування в Дрездені: призначено винагороду в пів мільйона євро

Світ
490
Поліція Дрездена виплатить 500 тисяч євро за інформацію про місцезнаходження старовинних ювелірних прикрас, вкрадених зі скарбниці Зелене склепіння, або про зловмисників, які пограбували музей. Про це влада заявила в четвер, 28 листопада, зазначивши, що склад спецкомісії з розслідування цього масштабного злочину збільшено з 20 до 40 осіб.
У розпорядженні слідчих − вже 342 повідомлення громадян, включаючи 49 фото- і відеосвідчень, але серед них немає жодного прямого доказу, підкреслюють представники слідства.
Вони виходять з того, що в музеї діяла банда професіоналів, жоден з чотирьох викрадачів не спійманий.
Більшість експертів підкреслюють, що викрадені вироби безцінні. Так, генеральний директор Державних художніх зібрань Дрездена Маріон Акерман вказала, що точна сума матеріального збитку не може бути встановлена, оскільки продажна вартість прикрас, що зберігаються в Зеленому склепінні, не визначена.
Однак редакція газети Bild підрахувала, що загальна вартість вкрадених виробів складає близько одного мільярда євро.
Слідчі вважають, що, перед тим як потрапити в музей, злочинці підпалили розподільний електрощит, що знаходиться неподалік, під мостом Августа Сильного, що призвело до відключення освітлення у всьому районі.
Потім вони пробралися у будівлю, де зберігається колекція, розбили сокирою вітрину і цілеспрямовано викрали 12 ювелірних виробів, а також кілька дорогоцінних гудзиків для спідниць і шпагу, інкрустовану діамантами.
Викрадено коштовності XVIII століття з трьох комплектів, виготовлених для саксонських королів Августа Сильного і Августа III.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас