07:25 20.12.2020

Зеленський переконаний, що Байден міг би підсилити переговори в "нормандському форматі"

2 хв читати
Зеленський переконаний, що Байден міг би підсилити переговори в "нормандському форматі"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що хотів би участі США в нормандському форматі. Він вважає, що обраний президент Джо Байден міг би підсилити ці переговори, повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Я вважаю, що Сполучені Штати Америки можуть дуже сильно вплинути. Я вважаю, що посилити наші переговори в нормандському форматі міг би президент Байден, знову ж таки тому, що він добре розуміє питання України і Росії. По-друге, він говорив про безпеку в Європі, і, по-третє, ми вважаємо, що говорити просто про фінал війни вже мало", - сказав Зеленський в інтерв'ю для The New York Times.

Також Зеленський сподівається на підтримку Штатів у процесі реінтеграції Донбасу.

"Нам потрібна реінтеграція Донбасу. А щоб реінтегрувати Донбас, потрібні сильні компанії, сильні технології, безпека і гроші. І тут, я вважаю, ми не впораємося самі. І ми бачимо вільну економічну зону на території Донбасу, щоб там були певні преференції для того, щоб зайшов бізнес. І тут ключову роль могли б зіграти Сполучені Штати Америки. Ну і ми розуміємо, що Сполучені Штати Америки сьогодні - гарант безпеки у світі, серйозний стратегічний гравець, тому такі кроки могли б прискорити результат війни в Донбасі і початок великого будівництва, великої реінтеграції Донбасу", - сказав Зеленський.

Крім того, за його словами, без США не обійтися і в питанні деокупації Криму.

"Зараз ми створюємо Кримську платформу і, звичайно, хотіли б у ній бачити ті країни, які будуть ключовими гравцями, ключовими гарантами повернення і деокупації Криму. Повернення Криму і нашої територіальної цілісності. І США могли б бути лідером у цьому напрямі", - додав президент.

Раніше повідомлялося, що "нормандський формат" (Україна, Німеччина, Франція, РФ) може бути розширено із залученням у нього Сполучених Штатів Америки, заявив посол США в Україні в 2006-2009 роках, тимчасово повірений у справах США в 2019-2020 роках, віце-президент Американського Інституту миру Вільям Тейлор.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА