18:59 30.12.2020

ТСК Ради ініціює відсторонення керівника Луганської ДСНС від обов'язків

2 хв читати
ТСК Ради ініціює відсторонення керівника Луганської ДСНС від обов'язків

Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради з питань розслідування причин виникнення у 2020 році масштабних пожеж у Луганській області звернеться до голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна з проханням відсторонити від обов'язків керівника ДСНС Луганської області Михайла Пшика.

"Сьогодні на засіданні ТСК було ухвалено рішення надіслати листа голові ДСНС України з проханням відсторонити від обов'язків керівника ДСНС Луганської області Михайла Пшика", - розповів член ТСК, народний депутат фракції "Слуга народу" Максим Ткаченко агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За словами народного депутата, члени ТСК також ухвалили рішення "запросити на наступне засідання комісії голову Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая та віце-прем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова".

Ткаченко повідомив, що члени ТСК заслухали директора департаменту з питань цивільного захисту і територіальної оборони Луганської облдержадміністрації Олександра Чалого.

Як повідомлялося, Верховна Рада 2 грудня утворила ТСК із розслідування причин виникнення в 2020 році масштабних пожеж на Луганщині, а також дій чи бездіяльності Луганського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій та Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

У липні та жовтні 2020 року в Луганській області на території, підконтрольній українській владі, сталися масштабні пожежі, які призвели до людських жертв, знищення приватного майна жителів і вигорання великих територій лісових масивів. У жовтні внаслідок пожеж загинули 11 людей, постраждали 19, зокрема три співробітники ДСНС. Під час гасіння пожеж евакуювали 150 людей.

У листопаді в Головному управлінні та інших структурних підрозділах ДСНС у Луганській області відбулися обшуки в рамках справи про службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки під час масштабних пожеж на Луганщині. Як повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань (ДБР), слідство встановило, що однією головних причин пожеж було системне розкрадання пального під керівництвом облуправління ДСНС.

Луганська облпрокуратура здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактами службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, і привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 367, ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України). Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР у Краматорську.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА