19:45 04.09.2018

У Саудівській Аравії будуть саджати у в'язницю за сатиру в інтернеті

1 хв читати
У Саудівській Аравії будуть саджати у в'язницю за сатиру в інтернеті

У Саудівській Аравії користувачів інтернету, які розповсюджують контент, який "підриває громадський порядок", відтепер можуть карати позбавленням волі на строк до п'яти років і штрафом, повідомляє у вівторок агентство Bloomberg.

"Публікація і розповсюдження контенту через соціальні мережі, який висміює, а також зачіпає і підриває громадський порядок, релігійні цінності і суспільні підвалини, будуть вважатися злочином у сфері кіберпростору", - йдеться в повідомленні саудівської прокуратури, опублікованому в твіттері.

У ньому наголошується, що максимальне покарання за подібне правопорушення передбачає до п'яти років позбавлення волі і штраф в розмірі трьох мільйонів ріалів (приблизно $ 800 тис.).

Агентство відзначає, що наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман ас-Сауд вживає жорстких заходів щодо критиків уряду. Так, за останній рік в Саудівській Аравії були заарештовані десятки проповідників, представників інтелігенції, бізнесменів і активістів.

Ще у вересні 2017 року саудівська влада видала звернення до підданих країни, в якому закликала повідомляти про активність співвітчизників в соціальних мережах, характер якої може вважатися "терористичним".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА