15:50 15.06.2018

Впровадження цифрових послуг в Україні залежить від політичної волі - Наливайченко

2 хв читати
Впровадження цифрових послуг в Україні залежить від політичної волі - Наливайченко

Україна може стати "цифровою" за кілька днів і для цього необхідна тільки політична воля, заявив лідер лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко під час відкриття міжнародної конференції "Цифрова Україна. Досвід Естонії".  

До Києва прибули розробники проекту “Е-Естонія”, які діляться досвідом в побудові доступного для всіх громадян електронного урядування. 

"Уряд, як сервіс для громадян. Послуги – електронні і безкоштовні. Відсутність бюрократичної тяганини. Відсутність корупції – комп'ютеру хабар не потрібен. Ось, яким я бачу майбутнє України. Важливо вивчати та втілювати успішний досвід країн, які вже пройшли той шлях, який у нас ще попереду", - заявив  В. Наливайченко.

Зареєструвати власну компанію в Естонії можна за 18 хвилин. Податок на виведення коштів - 20%, поки гроші працюють всередині організації - податки не стягують. “Зараз в Естонії 35000 електронних громадян, вони заснували 100000 фірм. Найбільше Діджитал бізнесменів з України”, - повідомив  один із розробників “Цифрової Естонії”, міністр державного управління (2016 – 2017рр.) Міхаіл Корб.

В. Наливайченко наголосив, що за останні шість років ринок IT-послуг в Україні зріс майже в три рази. За даними PwC, Україна входить в топ-20 (за даними International Trade Centre - в топ-25) експортерів інформаційних послуг у світі.

“Сьогодні держава має підтримати українських IT фахівців, а завтра саме вони стануть двигуном нашого розвитку у 21 столітті! Не забуваймо, що всесвітньовідому Кремнієву долину не можна уявити без українських програмістів. Без творця PayPal Макса Левчина, співзасновника Whatsapp Яна Кума, "батьків" Viewdle Єгора Анчишкіна і Юрія Фраймана, Стіва Возянка – розробника Apple”,- наголосив лідер руху “Справедливісь”.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА