У Мінекономіки назвали пріоритети на європейському напрямку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки назвали пріоритети на європейському напрямку

Казна та Політика
288
Виконання Угоди про асоціацію з ЄС, а також отримання “промислового безвізу” є одними з ключових пріоритетів роботи уряду.
Про це міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов заявив на форумі YES.
“Нам потрібні союзники в міжнародній торгівлі. Звісно, що в першу чергу мова йде про ЄС. Саме тому пріоритетом для нашої роботи є реалізація Угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема, одним з найважливіших пріоритетів є “промисловий безвіз”, вирішення питань стандартизації, що спростить наш експорт”,- заявив міністр.
Разом із тим Милованов відзначає, що Україна “відкрита для всіх торгівельних партнерів, зокрема й США, але й не тільки”.
“Наші компанії, які торгують на експорт, більш ефективні. Тому підтримуючи експортерів, ми підтримуємо зростання ефективності української економіки в цілому. Це дозволить підвищити ефективність праці – і це теж наш пріоритет”,- додав Милованов.
Нагадаємо, що промисловий безвіз є неофіційною назвою угоди АСАА, яка впроваджує визнання еквівалентності системи технічного регулювання та оцінки відповідності європейській, що дозволило б виробникам промислової продукції отримувати необхідні сертифікати в Україні, а не їхати в ЄС у пошуках офіційного представника (резидента ЄС), який може тримати цей сертифікат. За оцінками експертів, потенційно ця угода може охопити до п’ятої частини українського експорту до ЄС, передусім продукцію машинобудування.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас