08:47 17.11.2018

ЦРУ назвало саудівського принца організатором убивства Хашкаджі

1 хв читати
ЦРУ назвало саудівського принца організатором убивства Хашкаджі

Американська розвідка заявила, що наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бен Салман наказав убити журналіста Джамала Хашкаджі в Стамбулі. Як пише газета The Washington Post з посиланням на представників ЦРУ, команда з 15 агентів Саудівської Аравії полетіла в Стамбул на урядових літаках у жовтні, де організувала вбивство Хашкаджі в будівлі Саудівської Аравії.

ЦРУ в своїх висновках спирається на кілька джерел інформації. Серед них - перехоплена телефонна розмова між Хашкаджі і послом Саудівської Аравії в США, братом принца Халідом бін Салманом. У розмові дипломат порадив Хашкаджі звернутися в саудівське консульство в Стамбулі, для отримання необхідних документів, і запевнив у тому, що йому нічого не загрожує.

Джерела стверджують, що невідомо, чи знав брат принца про підготовку вбивства, однак дзвінок був зроблений на прохання Мохаммеда бен Салмана.

Прес-секретар посольства Саудівської Аравії у Вашингтоні Фатіма Веж заявила в п'ятницю про необгрунтованість заяв ЦРУ. "Ми продовжуємо чути різні теорії, але не бачимо їх доказової бази", - цитує її The Wall Street Journal.

Саудівський опозиційний журналіст Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня під час візиту в генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі. Представники королівства тижнями наполягали на тому, що він покинув консульство живим. Однак 19 жовтня в Ер-Ріяді все-таки визнали, що журналіст був убитий всередині будівлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" обмежує використання електроенергії

Необхідно переконати приватний капітал у перемозі України для його приходу в країну - Помпео

У Харківській області затримано місцевого жителя, який став сільським старостою при окупантах

Шольц: Європейські вибори дали чіткі результати - більшість громадян підтримують партії, які виступають за підтримку України

Глави МЗС Швейцарії та України обговорили підготовку до Глобального саміту миру

Кожен російський актив, який можна залучити для відновлення України, має бути використаний без жодних компромісів із агресором - Зеленський

Розмір субсидій і пільг буде перераховано автоматично у зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію - Мінсоцполітики України

ЄС підписав перші гарантійні угоди на EUR1,4 млрд і цим запустив Ukraine Investment Framework

Зеленський про Саміт миру: Важливо, щоб нашу ініціативу не забрала жодна інша держава, особливо - Росія

Проросійські радикальні гасла небезпечні для країн ЄС - Зеленський про вибори до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА