RU
 

Ряд країн запропонував допомогу Лівану

Корреспондент.net,  4 серпня 2020, 23:31
0
404
Ряд країн запропонував допомогу Лівану
Фото: twitter.com/saif_daniyal
Наслідки вибуху в Бейруті

Надзвичайна ситуація в порту Бейрута стала катастрофою для країни, заявив прем'єр Лівану Хасан Діабі.

 
Країни ЄС, зокрема Ізраїль, США, Великобританія, Катар, Туреччина та інші висловили готовність допомогти Лівану у зв'язку з вибухом у порту Бейрута. Про це у вівторок, 4 серпня, повідомив телеканал Al Jazeera.
 
Так, свою допомогу владі Ірану запропонували Сполучені Штати.
 
"Ми уважно стежимо за повідомленнями про вибух у Бейруті. Ми готові надати будь-яку можливу допомогу", - відзначили у прес-службі Держдепартаменту.
 
Далі емір Катару шейх Тамім бін Хамад Аль Тані віддав у вівторок розпорядження відправити партію польових госпіталів у Ліван.
 
Також про надання допомоги заявив президент Франції Емманюель Макрон у соцмережі.
 
"Я висловлюю братську солідарність Лівану після вибуху в Бейруті, в результаті якого загинули багато людей. Наша допомога вже на шляху до Лівану", - підкреслив він.
 
 
Водночас Великобританія готова надати Лівану будь-яку необхідну допомогу після вибуху в порту Бейрута, повідомив прем'єр-міністр країни Борис Джонсон у Twitter.
 
 
Гуманітарну і медичну допомогу, в тому числі медичне обладнання, Лівану запропонував Ізраїль, який раніше заявляв про свою непричетність до вибуху.
 
"За вказівкою голови МЗС Габі Ашкеназі і міністра оборони Бені Ганц Ізраїль через міжнародні канали та канали безпеки запропонував гуманітарну медичну допомогу уряду Лівану", - повідомила прес-служба МЗС країни.
 
У свою чергу лідери ЄС висловили співчуття сім'ям жертв вибуху в Бейруті і заявили про готовність допомогти країні.
 
"Євросоюз висловлює свою повну солідарність і підтримку сім'ям жертв, народу і ліванській владі у зв'язку із жорстокими вибухами в Бейруті", - сказав глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.
 
Зазначимо, влада Лівану назвала катастрофою для країни вибух у порту Бейрута.
 
"Велика катастрофа в Лівані. Те, що відбулося, не залишиться безкарним, винні і відповідальні за це люди отримають покарання", - заявив прем'єр Хасан Діабі.
 
Як повідомлялося, в Бейруті стався сильний вибух. За даними ліванського Червоного хреста і півмісяця, постраждали більше трьох тисяч осіб. Мінохоронздоров'я країни повідомило про 50 загиблих.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАЛиванИзраильФранциякатастрофаВеликобританияКатар
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі