16:16 19.07.2019

Суд у Києві продовжив Вишинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці

2 хв читати
Суд у Києві продовжив Вишинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці

Подільський районний суд Києва на засіданні в п'ятницю продовжив на два місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою головному редактору "РІА Новости – Украина" Кирилу Вишинському, обвинуваченому українськими правоохоронцями в державній зраді.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення колегія суддів ухвалила в п'ятницю вдень після повернення з нарадчої кімнати, тим самим задовольнивши клопотання держобвинувачення і відмовивши в задоволенні клопотання про пом'якшення запобіжного заходу з арешту на особисте зобов'язання, поданого раніше захистом Вишинського.

Отже, арешт Вишинського продовжено до 19 вересня без визначення розміру застави.

Суд також призначив наступне засідання у справі щодо головного редактора "РИА Новости – Украина" на 16 вересня.

15 травня 2018 року співробітники Служби безпеки України затримали Вишинського в Києві. Тоді спільно з прокуратурою АР Крим вони провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві. Вишинському оголосили про підозру в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня Вишинського привезли до Херсона, де 17 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Херсонський суд уже кілька разів подовжував Вишинському термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

4 березня Вишинського етапували з Херсона до Києва. Відтоді він перебуває в столичному слідчому ізоляторі. У Києві відбуваються засідання суду в його справі.

15 липня судді перенесли засідання Подільського районного суду Києва у справі щодо Вишинського на 19 липня.

Тоді ж прокурор Євген Комаровський заявив журналістам після завершення суду у справі Вишинського, що обвинувачення має намір наполягати на продовженні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно керівника "РИА Новости-Украина" у зв'язку з наявністю ризиків, що той може залишити межі України.

Відповідаючи на запитання про те, чи є ризики того, що після зміни запобіжного заходу Вишинський залишить територію України, він сказав: "На наступному судовому засіданні суд поставить на розгляд учасників процесу питання доцільності продовження запобіжного заходу. Сторона обвинувачення... наполягатиме на наявності ризиків".

"Наразі прокуратура опрацьовує всі правові механізми у разі звільнення обвинуваченого з-під варти або застосування щодо нього застави", - сказав Комаровський.

Він додав, що сторона обвинувачення клопотатиме, що суд має продовжити термін тримання під вартою, "оскільки ризики... наразі існують". За словами прокурора, у слідства є підстави вважати, що Вишинський може переховуватися від органів слідства.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА