RU
 

Європейці підтримують обмеження через COVID-19 - опитування

Українська служба DW,  24 квітня 2020, 06:08
0
82
Європейці підтримують обмеження через COVID-19 - опитування
Фото: Getty Images/AFP
У Італії жорсткі обмеження через пандемію COVID-19 тривають з 9 березня

Більшість жителів європейських країн підтримують суворі обмеження, запроваджені урядами їхніх країн за рекомендаціями ВООЗ. Утім, не всі заходи отримуть однакове схвалення громадян, запевняють соціологи.

Переважна більшість європейців підтримує ухвалені рішення органів влади їхніх країн та Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) задля боротьби з поширенням коронавірусу. Про це свідчить оприлюднений у четвер, 23 квітня, результат репрезентативного опитування, проведеного під егідою Гамбурзького університету.

У рамках цього соціологічного дослідження, проведеного методом онлайн-інтерв'ю, було опитано близько 7,5 тисячі осіб у Німеччині, Данії, Франції, Італії, Великобританії, Португалії та Нідерландах, передає dpa. Виявилося, що 60 відсотків респондентів вважають вжиті обмежувальні кроки з метою зупинити поширення нового коронавірусу в їхніх країнах правильними, а 16 відсотків заперечили доцільність дій влади.

Особливо доцільними, на погляд респондентів, стали скасування масових громадських заходів (83,5 відсотка), а також закриття кордонів (82,9 відсотка) і шкіл (80 відсотків), інформує агенція новин KNA.

Неоднозначне ставлення до мобільних додатків

Утім, досить різні думки спостерігалися в різних країнах щодо впровадження мобільних додатків з метою відстеження руху власників смартфонів, а також відповідної оцінки мобільних даних з метою виявлення тих, хто контактував з інфікованими особами. Найнижчий рівень підтримки використання таких застосунків спостерігався в Німеччині - близько 50 відсотків. А найвищий показник схвалення для таких програм зафіксованого в Італії - 85 відсотків. Крім того, найбільшу заклопотаність респондентів викликали такі аспекти як перевантаження системи охорони здоров'я і економічні наслідки коронавірусної кризи.

Низка країн Європи скасовує частину обмежень

Опитування проводилося в період з 2 по 15 квітня. Учасникам пропонувалося оцінити за спеціальною шкалою ступінь підтримки ними дій органів влади у зв'язку зі спалахом COVID-19. Крім того, вони могли визначити рівень власної стурбованості щодо конкретних питань та вказати, які саме заходи вони не схвалюють.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: пандемия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі