15:27 12.06.2020

На Луганщині немає жодного медика, хворого СOVID-19, але ситуація в місцях обсервації гнітюча

2 хв читати

У підконтрольних уряду районах Луганської області немає жодного медичного працівника, хворого коронавірусною хворобою СOVID-19, заявляє голова правління Благодійного фонду (БФ) "Восток-SOS" Юлія Красільникова.

"Жоден медичний працівник у Луганській області на сьогодні не захворів", - повідомила Красільникова під час презентації результатів роботи моніторингової групи в Луганській області за травень у п'ятницю.

Вона наголосила, що медичний персонал постійно підвищує свою кваліфікацію, проходить навчання, і існує відпрацьований алгоритм дій роботи з пацієнтами, щоб забезпечити максимальний захист і безпеку медичного персоналу.

Як зазначив виконавчий директор БФ "Восток-SOS" Костянтин Рєуцький, проведений моніторинг показав, що медики під час лікування в інтересах пацієнтів відхиляються від протоколів, і тому вартість медикаментів лягає на плечі хворого.

"У протоколах набагато менше ефективних препаратів. Усе, чого немає в протоколі, медики призначають, діючи в інтересах пацієнтів, але це доводиться приховувати. І якщо цього немає в протоколі лікування, то вартість такого лікування повністю лежить на пацієнтах і їхніх родичах. Іноді ця вартість становить від 1,5 до 5 тисяч гривень на день, тобто лікування набагато дорожче", - розповів Рєуцький.

За словами координатора програм моніторингу та документування порушень прав людини БФ "Восток-SOS" Євгена Васильєва, гнітюче враження залишилося від усіх восьми місць обсервації Луганської області, де перебувають люди, які перетнули держкордон або лінію розмежування з ОРДЛО і не мають можливості пройти самоізоляцію або встановити застосунок "Дія".

Васильєв розповів, що чотири місця обсервації, які розміщуються в медзакладах області, не відповідають вимогам постанови головного санітарного лікаря, перебувають у непридатному стані, потребують ремонту, майже в усіх немає гарячої води.

За його словами, в місцях обсервації, розташованих у готелях і хостелах, теж немає необхідних умов, а подекуди персонал навіть не знає, що їхнє приміщення є місцем обсервації.

Васильєв зазначив, що в хостелі в Рубіжному хороші умови, проте ті, хто проходить обсервацію, змушені "самі забезпечувати собі процес харчування". За його словами, харчування має забезпечувати місцева влада, якій для цих цілей не виділили грошей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА