19:07 28.12.2019

САП направила у ВАКС справу про розкрадання газу на 1,4 млрд грн

2 хв читати
САП направила у ВАКС справу про розкрадання газу на 1,4 млрд грн

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду обвинувальний акт у справі про заволодіння понад 300 млн куб. м природного газу НАК "Нафтогаз України" щодо 4 осіб, повідомляє прес-служба САП на сторінці у Фейсбуці.

"Зараз обвинувальний акт направлено до Антикорупційного суду для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що справу про розкрадання газу спрямовано щодо директора ТОВ "Енергія – Новояворівськ", технічного директора ТОВ "Енергія-Новий Розділ", фінансового директора вищезазначених підприємств, а також організатора схеми - радника директора ТОВ "Енергія".

"Ще одного підозрюваного - директора ТОВ "Енергія-Новий Розділ" оголошено в розшук, а справу щодо нього виділено в окреме провадження", - додали в САП.

Дії цих осіб кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, слідство встановило, що підприємства-власники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ упродовж 2013-2015 років уклали низку угод про закупівлю в НАК "Нафтогаз України" природного газу для виробництва теплової енергії населенню. З метою здешевлення тепла для цієї категорії споживачів, НАК постачав ТЕЦ газ за цінами, суттєво нижчими за ринкові.

Унаслідок реалізації цієї корупційної схеми прибутковість виробництва електрики цими ТЕЦ перевищила 60% (проти 3-5% закладених у тариф Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), а НАК "Нафтогаз України" зазнав збитків на загальну суму понад 1,4 млрд грн.

У січні 2018 року прес-служба Національного антикорупційного бюро України повідомила про затримання у Львові чотирьох посадових осіб трьох компаній: "Енергія-Новий Розділ", "Енергія-Новояворівськ" та "Енергія" за підозрою в заволодінні понад 300 млн куб. м газу "Нафтогазу" на суму понад 1,4 млрд грн.

За інформацією НАБУ, цим особам повідомлено про підозру у привласненні державного майна в особливо великих розмірах та інших злочинів, кваліфікованих за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Як повідомило інтернет-видання "Економічна правда", згідно з даними Єдиного державного реєстру юросіб, кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є екс-народні депутати від БПП Ярослав і Богдан Дубневичі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

Богомолець: Мартиненко робив усе, щоб Україна ставала кращою

Польща не накладала обмежень на використання Україною польської зброї, українці можуть воювати, як хочуть

Разумков про Мартиненка: він був професіоналом і порядною людиною

Тарута: Мартиненко за будь-якої влади залишався безкомпромісним

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА