15:04 03.12.2018

В Україні зростає кількість прихильників створення незалежної православної церкви

1 хв читати
В Україні зростає кількість прихильників створення незалежної православної церкви

Понад третина українських громадян (34%) вважають, що створення незалежної православної церкви посприяє об'єднанню України, проте 24% вважають, що цей процес посилить роз'єднаність країни, зазначають соціологи.

Згідно з опитуванням, проведеним Соціологічною групою "Рейтинг", 19% респондентів вважають, що створення незалежної церкви не матиме впливу на Україну.

При цьому майже кожен четвертий (23%) не зміг відповісти на запитання соціологів.

Однозначно підтримували у вересні 2018 року створення незалежної автокефальної православної церкви в Україні 22% опитаних громадян, скоріше підтримують, ніж ні, - 25%.

Однозначно проти створення такої церкви 15% респондентів, скоріше не підтримують - 13%. Не змогли відповісти 27% громадян.

Вереснева підтримка ідеї створення незалежної церкви зросла, зазначають соціологи. У червні однозначно підтримували створення церкви 20%, швидше підтримали б - 19%; категорично не підтримували - 18%, швидше не підтримували - 11% опитаних. При цьому майже кожен третій (32%) не зміг відповісти.

Опитування "Динаміка суспільно-політичних поглядів в Україні" проводила з 29 вересня по 14 жовтня 2018 року Соціологічна група "Рейтинг" на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами й типами поселення. Вибіркова сукупність: 2400 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,0%.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА