15:10 03.04.2020

Нардеп Лерос заявляє, що з Єрмаком у нього конфліктів не може і не має бути за визначенням

2 хв читати
Нардеп Лерос заявляє, що з Єрмаком у нього конфліктів не може і не має бути за визначенням

Народний депутат фракції "Слуга народу" Гео Лерос заявляє, що у нього немає конфліктів із главою Офісу президента України (ОП) Андрієм Єрмаком.

"Що стосується якихось "конфліктів", у мене за визначенням їх не може і не має бути з главою ОП, з двох причин: його посада не передбачає участі в політичних рішеннях; глава апарату не має права виносити судження про політичні рішення щодо мене в партії, як він це зробив у своєму пості, а має займатися канцелярією", - написав Лерос у Facebook у п'ятницю.

Він також повідомив, що до команди партії "Слуга народу" його порекомендував нинішній заступник глави ОП Кирило Тимошенко, з яким він познайомився на творчому проекті в 2017-18 роках.

2 квітня Лерос у Facebook оприлюднив ще частину відеозаписів, де нібито фігурує брат Єрмака Денис і йдеться про призначення президента НАЕК "Енергоатом".

Як повідомлялося, 29 березня народний депутат Гео Лерос оприлюднив на своїй сторінці у Facebook кілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади. Згідно з таймінгом, записи були зроблені в серпні-жовтні 2019 року.

Лерос направив звернення директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику з проханням перевірити та дати оцінку інформації, яка міститься на цих відеозаписах.

Андрій Єрмак заявив, що 29 березня подасть заяви до Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань у зв'язку з поширеними депутатом Леросом відеозаписами.

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура після звернення Лероса відкрила кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційних злочинів під час призначення осіб до органів державної влади, а ДБР відкрило кримінальне провадження за заявою Єрмака у зв'язку з поширенням матеріалів про нібито продаж державних посад.

1 квітня співробітники СБУ намагалися вручити Леросу повістку на допит як свідка в рамках розслідування справи про незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, проте він відмовився особисто отримати повістку про виклик і запропонував звернутися до його адвоката.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Солідарність Німеччини з Україною все ще сильна - міністерка розвитку про демарш AfD і BSW у бундестазі

Кличко обговорив питання децентралізації на Міжнародній конференції з відновлення України

Глава МЗС Великої Британії закликає використовувати російські активи на користь України та обрізати постачання російського газу в Європі

Зеленський про старт переговорів щодо вступу України до ЄС уже в червні: Це буде виконанням обіцянок, які дала нам Європа

ЄС має розпочати переговори про вступ України ще до кінця червня - президентка Єврокомісії

Уряд Латвії погодив кандидатуру Домбровскіса на посаду єврокомісара

Порошенко і Кличко привітали Європейську народну партію з перемогою на виборах до Європарламенту

Порошенко привітав Європейську народну партію з перемогою на виборах до Європарламенту

Вибори до Європарламенту показали, що російській пропаганді треба жорстко протидіяти - Юрчишин

Віталій Кличко привітав Європейську народну партію, частиною якої є партія УДАР, з перемогою на виборах до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА