У Мексиці з'явиться перше у світі селище, створене за допомогою 3D-принтера (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мексиці з'явиться перше у світі селище, створене за допомогою 3D-принтера (відео)

Світ
815
У Мексиці у штаті Табаско з’явиться перше у світі селище, створене за допомогою 3D-принтера. Планується, звести 50 будинків, поки створили 2 будинки.
Про це повідомляє CNN.
Будівництво 3D-надрукованого селища — це спільний проєкт компаній Icon, Échale та New Story. Компанії планують до кінця 2020 року збудувати за допомогою 3D-принтера 50 будинків.
У цих будинках будуть проживати родини, які зараз мешкають в оселях, які звели за допомогою матеріалів, які були під рукою: дерева, металу тощо.
Два будинки, які вже звели, проєктувалися за участю родин, які там мешкатимуть. Будівництво проводилося за допомогою 3D-принтера Vulcan II виробництва компанії Icon. Замість чорнил у принтері використовували цемент. Друку стін тривав 24 години, після чого будівельники встановили дах, вікна та двері.
У 3D-будинках площею 45 м² є 2 спальні, вітальня, кухня, ванна кімната та невелика веранда. Будинки підключені до водопроводу, каналізації та енергоживлення. Крім того, будинки зводили з урахуванням можливості землетрусу.
Наразі вартість будинків не вказується. У New Story планують, щоб житло коштувало 20-30% від доходу майбутніх мешканців.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас