21:12 26.03.2018

Одеса почне святкувати День сміху 27 березня

3 хв читати
Одеса почне святкувати День сміху 27 березня

Святкові заходи, приурочені до традиційної одеської "Гуморини", стартують вже у вівторок, 27 березня.

Як повідомила прес-служба Одеської міськради, відкриє "Гуморину" "Комедіада", що відбудеться вже увосьме. Цьогоріч на подію з'їдуться провідні коміки з України, Італії, Іспанії, Німеччини, Японії, Ізраїлю, Угорщини та ін.

У Будинку клоунів глядачам буде представлено 6 вистав. Нагородження переможців конкурсу відбудеться 1 квітня на головній сцені фестивалю "Гуморина-2018". Почесним гостем "Комедіада" буде син Чарлі Чапліна - Юджин Чаплін. Він представить фільм за участю його батька "Цирк". Фільму виповнюється 80 років.

28 березня у Всесвітньому клубі одеситів відбудеться презентація гумористичної карти для жителів і гостей Одеси. Автори творчого проекту представлять свій погляд на місто і нададуть своєрідні рекомендації всім, хто розуміє жарти.

А 30 березня в клубі відкриється виставка робіт членів клубу карикатуристів, присвячена 35-річчю клубу.

31 березня в міському саду стартує забіг у смішних костюмах "International Fun Run". І цього ж дня на Грецькій площі розпочнеться ярмарок "Одеса багатонаціональна", гостям якої запропонують скуштувати національні страви та придбати сувеніри від представників різних народів, які проживають в обласному центрі.

У День сміху, 1 квітня, святкування розпочнеться з традиційного параду-карнавалу центром міста, в якому візьмуть участь представники різних міст України. Потім на площі біля пам'ятника Дюку де Рішельє любителі вокалу зможуть позмагатися в шоу "Караоке на Гуморині" з Ігорем Кондратюком.

Основним майданчиком "Гуморини" буде сцена на розі вулиць Пушкінської та Ланжеронівської. Під час концертної програми виступлять переможці фестивалю-конкурсу "Комедіада-2018", учасники Ліги сміху, студії "Квартал-95", радіо-п'ятниця з Ф.Шиндером і групою "Авіатор", а також група "Mountain breeze", співак Алексєєв і Вірка Сердючка.

Крім того, 1 квітня в Міському відбудеться косплей-шоу, а на вул. Рішельєвській - дрифт-шоу із триразовим чемпіоном України з дрифтингу одеситом Олександром Гринчуком.

Крім цього, в міському зоопарку відбудеться "Зооюморина".

Як повідомлялося, в 2017 році оргкомітет "Гуморини" вперше за тривалий час прийняв рішення змінити формат фестивалю та його айдентику. Замість усміхненого морячка з рятувальним кругом, розробленого ще в 1972 році, оргкомітет запропонував новий символ - качку "Таки-Дак" (Taki Duck), яка є апелюванням до одеського вислову "таки да".

Перша Гуморина відбулася в Одесі в 1972 році, коли Одеська команда КВН після закриття однойменної передачі вигадала одеський фестиваль сміху Гуморину.

Слово "Гуморина" першим вимовив Олег Сташкевич, а емблему фестивалю - "Морячка" запропонував Аркадій Цикун.

У 1976 році "Гуморину" заборонили. Святкування відродилося лише через 10 років.

З початку 2000-х свято перетворилося на загальноміські гуляння з виступами вуличних театрів, безліччю виставок, карнавальною ходою. З 2009 року виникла традиція оголошувати в цей день загальноміський вихідний.

У 2014 році Одеська міськрада через події в Україні вперше за багато років відмовилася від офіційного святкування "Гуморини". Скромним був фестиваль і в 2015 році.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА