18 листопада 2020, 08:04

Як Венедіктова обнулює 40-мільярдну справу "Роттердам+"

Сьогодні в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду буде розглядатися чергова спроба сумнозвісного прокурора САП Віталія Пономаренка закрити справу "Роттердам+". Тепер його вже не приховано покриває генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Ми уже детально пояснювали чому прокурора, який влітку незаконно закрив справу, потрібно усунути – він упереджений і не здатен ухвалювати жодних інших рішень, окрім закриття справи.

Залишаючись прокурором у справі, Пономаренко продовжує доводити свою упередженість.

Він оскаржив до апеляції ВАКС рішення судді Олійник, яка відновила справу "Роттердам+", хоча воно оскарженню не підлягає. І сьогодні о 10:30 його скарга буде розглядатися.



Більше того, він подав скаргу нібито в інтересах Центру протидії корупції. Проте це чистої води обман.

Наша позиція в суді була абсолютно протилежною прокурору. Огидність дій прокурора Пономаренка просто вражає: він використовує усі можливі способи закрити вже готову до передачі в суд справу! Хоча, як сторона обвинувачення і процесуальний керівник мав би навпаки шукати способи відновлення справедливості.

За всім цим спостерігає Венедіктова, яка ніяк не хоче усунути Пономаренка від справи. НАБУ офіційно звернулося до неї, адже вона за законом єдина, хто може усунути упередженого та неефективного прокурора САП. Проте реакції нуль, як і нуль результатів у роботі Офісу генерального прокурора взагалі.

Все це в підсумку невпинно веде до обнулення не лише Венедіктової, а і тих, хто її призначав. Нам лишається лише привітати президента Зеленського і депутатів із тим, що вони забили черговий цвях у власне політичне майбутнє.

Нагадаю, що раніше суддя Вищого антикорупційного суду Катерина Широка відмовилася поновлювати справу за скаргою заявника, екснардепа Віктора Чумака.

Віктор Чумак спочатку оскаржив це рішення до Апеляційної палати ВАКС, але вчора відкликав свою скаргу. Причина – незаконну постанову Пономаренка вже скасувала інша суддя ВАКС Оксана Олійник. Тим самими вона поновила 40 мільярдну справу.

Вчора низка медіа помилилася, вказавши, що справу закрито взагалі. Насправді ж справа вже поновлена іншою суддею і відкликання скарги Чумака ніяк на це не впливає.

Але штучно створені проблеми у справі "Роттердам+" при цьому далеко не вичерпані.

СБУ зливає справу судді Львова з паспортом рф?

Схоже, що СБУ зливає справу судді Львова з паспортом рф Виглядає, що СБУ підігрує звільненому судді Богдану Львову, у якого журналісти СХЕМ знайшли російський паспорт...

Відмазати ''слугу крипти'': як суддя ВАКС Ткаченко рятує нардепа Одарченка після підігрувань Коломойському

Суддя Вищого антикорсуду (ВАКС) Олег Ткаченко знову нагадав про себе. У минулу п'ятницю він частково скасував підозру колишньому "слузі народу" Андрію Одарченку...

Мовчання Банкової. Чому президент ігнорує петицію про "правки Лозового-Іонушаса"

1 лютого суд у Чернівцях закрив справу про спробу незаконного вивезення чоловіків призовного віку до Румунії (за 3-6 тис. дол.). Одного з організаторів затримали – йому загрожувало від 7 до 9 років ув'язнення з конфіскацією...

Чи погодиться комісія з відбору голови НАЗК грати в "підкилимні ігри" Банкової?

Від початку проведення незалежних конкурсів на посади керівників антикорупційних органів Банкова (спочатку – під Порошенком, а потім – під Зеленським) намагалася ці конкурси "хакнути"...

Триває обрання запобіжного заходу потворам, які вкрали в ЗСУ 1,3 млрд грн. Один з підозрюваних – досі при посаді

Триває обрання запобіжного заходу потворам, які вкрали в ЗСУ 1,3 млрд грн. Вчора був суд по Діючому керівнику профільного департаменту Міноборони – Нахкуру...

Офіс Зеленського злякався петиції про скасування "правок Лозового-Іонушаса"

Офіс Зеленського відмовився реєструвати петицію з вимогою скасувати "правки Лозового-Іонушаса". Ще в пʼятницю ми у Центрі протидії корупції (ЦПК) подали від мого імені відповідну петицію на сайт президента...