День фінансів, 30 вересня: про податкову амністію, електронні техпаспорти авто, виплати вкладникам "Аркади" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 30 вересня: про податкову амністію, електронні техпаспорти авто, виплати вкладникам "Аркади"

566
Середа, 30 вересня: як проходитиме податкова амністія в Україні, і що готують для IT-індустрії:
Податкова амністія в Україні. За словами голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, відповідно до законопроєкту, який найближчим часом мають зареєструвати у Верховній Раді, податкову амністію в Україні планують проводити протягом 9 місяців. Параметри амністії: 5% – загальна ставка, 9% – підвищена ставка на активи, що перебувають за кордоном, 18% на готівку.
Що готують для IT-індустрії: податок на виведений капітал в 10% і ПДФО 5%. Міністерство цифрової трансформації презентувало концепцію спеціального правового режиму для розвитку IT-галузі – Дія City. Концепція передбачає низку правових і податкових особливостей для IT-сектору, а також зміни в трудовому законодавстві України.
Електронні техпаспорти – не тільки власникам авто. Кабінет Міністрів України надав фактичним користувачам транспортного засобу, які не є його власниками, але користуються ним законно, можливість замовлення електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Що для цього необхідно – читайте.
НБУ хоче поширити програму “5-7-9%” на іпотечні кредити. Як повідомляють в НБУ, “епоха високих ставок позаду”, і сьогодні якісні корпоративні позичальники вже можуть отримати кредити в українських банках під 9-12% річних. Також НБУ зазначає, що іпотечне кредитування “стало оживати”. У липні вперше з 2017 року іпотека зростала швидше, ніж споживчі кредити.
До речі, часто банківське кредитування супроводжується страхітливими міфами і легендами. Ми вирішили розвіяти 6 найпоширеніших міфів про таку популярну банківську послугу, як кеш-кредити.

Хочу дізнатися 6 міфів про банківські кеш-кредити 🧐

День фінансів, 30 вересня: про податкову амністію, електронні техпаспорти авто, виплати вкладникам "Аркади"
Виплата коштів вкладникам “Аркади”. З 29 вересня 2020 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав проводити відшкодування коштів вкладникам банку “Аркада” за договорами банківського вкладу незалежно від дати їх закінчення та за договорами банківського рахунку в межах 200 тисяч гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас