18:52 03.10.2019

ВР визначила умови приватизації державних кіностудій і дала "зелене світло" приватизації "Одеської кіностудії"

2 хв читати
ВР визначила умови приватизації державних кіностудій і дала "зелене світло" приватизації "Одеської кіностудії"

Верховна Рада ухвалила закон про функціонування кінокомісії при органах місцевого самоврядування, прописала умови приватизації державних кіностудій, а також відкрила шлях для приватизації ЗАТ "Одеська кіностудія".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний законопроект (№0896) у другому читанні та в цілому підтримали 253 народних депутати на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Законом про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв'язку з набуттям чинності законом "Про державну підтримку кінематографа в Україні" Верховна Рада визначила, що сільські, селищні та міські ради зможуть створювати кінокомісії. Мета створення кінокомісії - надання консультативної, організаційної та іншої допомоги суб'єктам кінематографії, популяризація України та її регіонів як привабливих локацій для кінозйомок, залучення інвесторів для фінансування, прокату і показу фільмів, використання потенціалу української сервісної індустрії у сфері кінематографії.

Серед функцій кінокомісії - надання допомоги в організації переговорів із власниками майна для проведення зйомок із використанням їхнього майна, формування баз даних та оприлюднення інформації про місцеві локації, про місцеву кіновиробничу інфраструктуру та фахівців у сфері кінематографа.

Органи місцевого самоврядування зможуть створювати фонди фінансової підтримки кінематографії.

Відповідно до ухваленого закону, органи місцевої влади в рамках встановлених відповідними місцевими бюджетами, можуть передбачати порядок часткового покриття витрат на виробництво фільмів, яке здійснюється за участю або за замовленням державних кіностудій, розташованих у межах території відповідної територіальної громади.

ВР прописала обов'язкові умови приватизації державних кіностудій, а також акцій, що належать державі, будь-якої іншої кіностудії.

Серед умов - покупець має зберегти основну діяльність кіностудії, право власності або право користування земельними ділянками, зберегти їхнє цільове призначення протягом 20 років після приватизації.

Крім того, у потенційних покупців повинна бути програма заходів зі збереження технічного переоснащення, модернізації належної кіностудії нерухомості.

У прикінцевих положеннях народні депутати закріпили скасування закону про заборону приватизації ЗАТ "Одеська кіностудія".

Закон набуде чинності наступного дня після публікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА