RU
 

Встановлено організатора у справі Савченко та Рубана - Матіос

Корреспондент.net,  12 вересня 2018, 23:24
1
1164
Встановлено організатора у справі Савченко та Рубана - Матіос
Фото: facebook.com/MatiosAnatolii
Анатолій Матіос

Головний військовий прокурор не назвав ім'я встановленої особи, однак наголосив, що поки недостатньо доказів, щоб оголосити підозру.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що слідчі встановили особу організатора у справі, в якій Володимир Рубан та народний депутат Надія Савченко підозрюються в плануванні перевороту і підготовці теракту. Про це він заявив в ефірі 112 Україна.

"У нас встановлено, хто це організовував. Доказів для того, щоб оголосити йому підозра, наразі недостатньо", - зазначив Матіос.

За даними Матіоса військового прокурора, в терактах повинні були взяти участь до 30 осіб.

"Для загальної системи хаосу там повинно було бути до 30 осіб. Ми встановили того, хто займався цією організацією. Ми локалізували. Я не хочу (називати його ім'я, - ред.)", - вказав головний військовий прокурор.

Раніше Генпрокуратура повідомила, що правоохоронці завершили розслідування у справі керівника Центру звільнення полонених Офіцерський корпус Володимира Рубана та народного депутата Надії Савченко, підозрюваних в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Нагадаємо, Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ Майорськ з арсеналом зброї.

За версією слідства, він планував "з використанням мінометів, гранатометів стрілецької зброї та вибухових пристроїв здійснити збройний напад на житло державних діячів і політичних лідерів.

Рубан перебуває під арештом з 9 березня, а сьогодні, 12 вересня, запобіжний захід продовжили до 30 жовтня.

Савченко заарештували 23 березня. Днем раніше Верховна Рада підтримала подання генпрокурора Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт нардепа.

Її підозрюють в причетності до підготовки державного перевороту в Україні і плануванні теракту в парламенті.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

СПЕЦТЕМА: Справа РубанаСавченко і тероризм: справа Надії
ТЕГИ: терактМатиос
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі