16:51 28.04.2020

Командування Медсил ЗСУ: Спалаху COVID-19 серед військових медиків на Харківщині немає

2 хв читати
Командування Медсил ЗСУ: Спалаху COVID-19 серед військових медиків на Харківщині немає

Командування Медичних сил Збройних сил України заперечує спалах COVID-19 серед персоналу Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (Харківського військового госпіталю).

Як повідомляється на сторінці командування Медсил ЗСУ у Facebook, інформація про те, що COVID-19 підтверджено у дев’яти працівників госпіталю надійшла від Харківського обласного лабораторного центру, але оскільки у жодного з медиків на момент проходження тесту не було зафіксовано клінічних проявів хвороби, виникли сумніви в правильності результату тесту.

"Командування Медичних сил прийняло рішення відібрати повторні біологічні матеріали у зазначених осіб. Ще 50 зразків було взято у персоналу госпіталю, який мав контакти із зазначеними особами або надає допомогу пораненим. Усі біологічні матеріали було надіслано до вірусологічної референс-лабораторії в Київ", - йдеться в повідомленні.

Під час контрольного тестування сім військових медиків, у яких раніше було підтверджено COVID-19, отримали негативні результати. На результати контрольного тестування ще двох медиків чекають найближчим часом.

У вівторок відповідно до вимог у цих дев’яти осіб здійснили другий забір біоматеріалу, який також відправили до лабораторії. До надходження результатів за цими тестами дев’ять медичних працівників з підозрою на коронавірус та ще дев’ять військових медиків, які, ймовірно, контактували з ними, перебувають на самоізоляції.

"У разі отримання двох негативних результатів ПЛР-тестування зазначені особи вважатимуться здоровими", - йдеться в повідомленні Командування Медсил ЗСУ.

Як повідомлялося, в понеділок голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер повідомив про спалах COVID-19 в обласному військовому госпіталі.

"Там зафіксовано 14 людей на сьогодні. З них вісім лікарів, які там працюють, дев’ятий прикріплений, перебуває у відрядженні, і п’ять військовослужбовців", - сказав Кучер в ефірі UA: Харків.

Він зазначив, що в частині випадків хвороба протікає безсимптомно, через що є випадки, коли лікарі сумніваються в діагнозі.

"При цьому лікарі, у яких встановлено інфікування, не вірять, що вони хворіють. Вони у свого керівництва отримали дозвіл направити зразки ще в Київ, щоб перевірити наявність коронавірусу", - сказав Кучер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

Богомолець: Мартиненко робив усе, щоб Україна ставала кращою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА