19:23 01.06.2020

Путін і Трамп обговорили телефоном саміт G7, COVID-19, нафтовий ринок - Кремль

2 хв читати
Путін і Трамп обговорили телефоном саміт G7, COVID-19, нафтовий ринок - Кремль

Президенти Росії та США Володимир Путін і Дональд Трамп обговорили телефоном ситуацію з COVID-19, запуск пілотованого космічного корабля Crew Dragon, проведення саміту G7, а також ситуацію на нафтовому ринку, повідомила прес-служба Кремля.

"Проведено обмін думками щодо вжитих в обох країнах заходів для боротьби з коронавірусом. Володимир Путін висловив вдячність у зв'язку з постачанням до Росії американських апаратів штучної вентиляції легенів", - ідеться в повідомленні.

Путін, наголошується в повідомленні, привітав свого американського колегу "з успішним запуском пілотованого космічного корабля "Крю Дрегон", що доставив американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію". "Підтверджено взаємну налаштованість на розвиток взаємовигідної співпраці в космічній сфері", - додали в Кремлі.

Лідери двох країн також розглянули стан справ на світовому нафтовому ринку в контексті реалізації угоди "ОПЕК плюс". "Констатовано, що ця багатостороння домовленість, досягнута за активної підтримки президентів Росії та США, веде до поступового відновлення попиту на нафту і стабілізації цін", - наголошується в повідомленні прес-служби Кремля.

"Дональд Трамп поінформував про свою ідею проведення саміту "Групи семи" з можливим запрошенням лідерів Росії, Австралії, Індії та Республіки Корея", - йдеться в повідомленні.

"Відзначено важливість активізації російсько-американського діалогу у сфері стратегічної стабільності й заходів довіри у військовій сфері", - додали в прес-службі.

Лідери під час телефонної розмови домовилися про продовження контактів на різних рівнях.

У прес-службі додали, що телефонна розмова відбулася за ініціативою американської сторони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА