08:13 05.07.2018

За минулу добу бойовики 19 разів обстрілювали позиції ЗС України на Донбасі, четверо військових поранені

2 хв читати
За минулу добу бойовики 19 разів обстрілювали позиції ЗС України на Донбасі, четверо військових поранені

За минулу добу бойовики 19 разів обстрілювали позиції Збройних сил України переважно із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, четверо українських військовослужбовців поранені, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася контрольованою. Російські окупаційні війська продовжили на всій лінії зіткнення порушувати встановлене перемир'я. Ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а на окремих ділянках використовував озброєння, заборонене мінськими домовленостями", - йдеться у зведенні штабу, опублікованому на сторінці прес-центру ООС в Фейсбук в четвер вранці.

Як зазначається, противник також проявив себе на Світлодарському напрямку, обстрілюючи українські позиції із станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Унаслідок обстрілу два українських захисники отримали поранення.

На Луганському напрямку неспокійно було довкола Кримського, де ворог застосовував 82-мм міномет, озброєння БМП, гранатомети і великокаліберні кулемети, а захисників Причепилівки обстрілювали з автоматичного гранатомета. Крім того, бойовики вчинили провокацію поблизу населеного пункту Станиця Луганська, відкривши вогонь зі стрілецької зброї.

На Горлівському напрямку незаконні збройні формування застосували по захисниках Зайцевого і Південного автоматичні і ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, що стало прикриттям дій ворожої диверсійно-розвідувальної групи.

"Завдяки правильній організації оборони наміри ворога були розкриті. Вогонь з наявних засобів змусив противника з втратами відступити. Один диверсант загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої, ще 6 - отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

Крім того, внаслідок активних дій ворога поранення отримали також два українських військовослужбовці.

На Донецькому напрямку бойовики використовували гранатомети і стрілецьку зброю, піддаючи вогневому впливу захисників Авдіївки, Невельського і Новомихайлівки.

На Маріупольському напрямку бойовики продовжували провокаційні дії, намагаючись змусити українських військовослужбовців відкрити вогонь.

У районі населеного пункту Талаківка противник відкривав вогонь зі 120-мм міномета і ручних протитанкових гранатометів. Крім того, під обстрілами перебували українські позиції у Водяного, Павлополя, Лебединського та Широкиного.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: Найбільш напруженою ситуація залишається на покровському напрямку, з найбільшою інтенсивністю ворог діє поблизу Новоселівки Першої

РФ знову скасувала Армійські міжнародні ігри, ймовірно, через брак персоналу й техніки - британська розвідка

Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги для України - на $1,3 млрд

Атака БПЛА енергооб'єкта на Рівненщині призвела до короткочасного знеструмлення споживачів - "Укренерго"

Унаслідок ракетного удару на Сумщині вранці загинуло двоє людей, троє поранені - ОВА

МОН розгляне питання позбавлення Шкарлета, Баженкова й Онищенка наукових ступенів за плагіат після завершення судових процесів

Окупанти у вівторок обстріляли Середину-Буду і 21 прикордонне село в Сумській і Чернігівській областях, у Залізному Мосту загинув мирний житель

На Чернігівщині під ворожим мінометним обстрілом загинув мирний житель - ОВА

Стратегію відновлення держвлади та реінтеграції населення деокупованих територій буде ухвалено до кінця червня - Верещук

Ковель зустрів четвертий евакуаційний поїзд із Донеччини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА