День фінансів, 6 травня: що вміє «Дія», допомога ФОПам на дітей, умови роботи магазинів з 11 травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 6 травня: що вміє «Дія», допомога ФОПам на дітей, умови роботи магазинів з 11 травня

1016
Середа, 6 травня. Міненерго планує майнити криптовалюту, «Дія» нарощує користувачів, а Приват запроваджує антикризові програми для бізнесу.
Курс на діджиталізацію – майнити крипту на АЕС. У Міненерго заявили, що через надмірне виробництво можуть направляти вироблену енергію атомними електростанціями на майнінг криптоактивів. Як зазначають у міністерстві, так вони зможуть трансформувати «пасив» у «актив».
Допомога на дітей для ФОПів. З сьогоднішнього дня уряд почав програму підтримки бізнесу на дітей до 10 років. Фінансову допомогу зможуть отримати ФОП І і ІІ групи, які не мають заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску протягом року. Розмір допомоги становитиме від 1779 грн до 2218 гривень.
ПриватБанк також запроваджує антикризові програми підтримки для бізнесу. Банк ввів піврічне відстрочення погашення основної суми кредиту для малого агробізнесу і відстрочку на три місяці з кредитуванням під 3% річних для виробників медтоварів. Крім того, Приват розширив кредитування за програмою «Доступні кредити 5-7-9%».
А як побудувати цей самий бізнес онлайн? Про це і не тільки можна буде почути на вебінарі “FinUpdate. Випуск 4: E-commerce сьогодні і яким він буде завтра” вже 8 травня. Вебінар безкоштовний, але для тих, хто попередньо зареєструється.
Робота магазинів з 11 травня. В Україні з 11 травня послаблюється карантин. Сьогодні були опубліковані умови тимчасового формату роботи непродуктових магазинів. Згідно з вимогами, в магазині можуть одночасно перебувати на більше однієї людини на кожні 10 кв. м, покупців можна пускати в магазин тільки в масках або респіраторах, а співробітники, крім цього, зобов’язані використовувати і одноразові рукавички. У свою чергу Кличко заявив, що наземний громадський транспорт працюватиме на першому етапі в обмеженому режимі, з 11 до 22 травня.
Додаток “Дія” вже встановили понад 2 мільйони українців. Про успіхи додатку розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Водночас, за словами міністра, в додатку є ряд проблем. Зокрема, вдалося викрити погану якість даних у реєстрах, тому що раніше, за його словами, “на базах заробляли, а тепер ми верифікуємо дані в них”.
Що ж конкретно вміє «Дія» (від електронного цифрового підпису до оформлення документів на відкриття/закриття ФОП), і як нею користуватися, Finance.ua вирішив розповісти в окремому матеріалі 👇

Додаток «Дія». Випробували на собі, і розповідаємо вам!

Нові умови встановлення газовикористовуючого обладнання. В Україні змінюються ДБН щодо газопостачання, правда з 1 червня. Дозволять встановлювати газовикористовуюче обладнання в багатоквартирних будинках до 10 поверху включно (раніше було дозволено до 3 поверху).
До речі, в деталях про те, чи будуть падати ціни на газ, що буде з кредитами, яким буде курс, розповість у новому відео на YouTube-каналі Finance.ua фінансовий експерт Олексій Козирєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас