16:32 25.12.2020

100 цифрових перемог — Михайло Федоров презентував головні досягнення Мінцифри за 2020 та анонсував масштабні Національні проєкти

3 хв читати
100 цифрових перемог — Михайло Федоров презентував головні досягнення Мінцифри за 2020 та анонсував масштабні Національні проєкти

Мінцифра підбила підсумки роботи за 2020 рік. Віце-прем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у форматі онлайн-презентації розповів про 100 головних перемог у 2020 році. Він наголосив, що цифровізація світу — неминуча. Лиш впровадивши онлайн-технології на всіх рівнях — від загальнонаціонального до побутового ми змінимо країну. Саме тому команда Мінцифри вже понад рік будує цифрову державу зі зручними державними сервісами, які спрощують життя українців. 

Михайло Федоров також анонсував запуск масштабних Національних проєктів Мінцифри: «Проєктів стає сотні, і ми масштабуємося. Тому наступного року запускаємо Національні проєкти Міністерства цифрової трансформації, які презентуємо всім українцям вже 26 січня”.

Серед головних перемог Мінцифри у 2020 році, Міністр цифрової трансформації назвав – запуск мобільного застосунку та єдиного порталу державних послуг Дія. Мобільний застосунок покликаний дати можливість українцям користуватися цифровими документами у смартфоні та отримувати державні сервіси у кілька кліків. Користувачам доступні вже 9 цифрових документів. А портал Дія містить вже майже 50 державних послуг онлайн, серед яких найшвидша у світі  реєстрація бізнесу, послуги соціального характеру, довідки, витяги, ліцензії тощо. 

У 2020 році Мінцифра також запустила послугу єМалятко – найбільш комплексну у світі послугу для батьків новонароджених дітей. Вона об‘єднує одразу 9 послуг, пов‘язаних з народженням дитини. Послуга доступна у 745 населених пунктах України – її можна отримати офлайн у пологових будинках, ЦНАП та ДРАЦС та онлайн на порталі Дія. 

Також на порталі Дія Мінцифра запустила найшвидшу онлайн-реєстрацію бізнесу в світі. Кожен українець може зареєструвати ФОП за 15 хвилин, а ТОВ — за 30. За рік понад 200 тисяч українців вже скористалися онлайн-послугами для ФОП.   

Один з ключових пріоритетів роботи Міністерства є забезпечення швидкісним інтернетом всіх жителів України. У 2020 році Мінцифра розробила Національну стратегію розвитку широкосмугового доступу до Інтернету.  Лише з липня доступ до мобільного інтернету  4G  отримали понад 1,8 млн українців вперше. Також Мінцифра вже зробила перший крок до запуску 5G в Україні — уряд затвердив План розвитку 5G.

Щоб навчити 6 млн українців цифровій грамотності, Мінцифра запустила Національну платформу з цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта, де випущено 40 освітніх серіалів для різних цільових аудиторій – вчителів, студентів, людей літнього віку, держслужбовців, юристів тощо. Мінцифра також розбудовує мережу офлайн-хабів цифрової освіти – сьогодні в Україні працює вже 1500 локацій.  

Для підприємців запустили проєкт Дія.Бізнес. У рамках проєкту міністерство створює мережу офлайн центрів підтримки підприємців. А на онлайн-платформі  підприємці можуть отримати безкоштовні консультації за 14 напрямками. 

Ще одним важливим проєктом Мінцифри є Дія City. Це буде спеціальний правовий режим та найкращі податкові умови для креативної індустрії та IT-ринку. 

Також Михайло Федоров розповів, що проєкти Міністерства мають значний антикорупційний ефект — понад 3 млрд гривень щороку заощаджується завдяки цифровізації державних послуг.

Мінцифра активно працює над розвитком відкритих даних у всіх сферах. За пів року на оновлений Портал відкритих даних завантажено 500 тисяч наборів відкритих даних. Міністр зазначив, що відкриті дані — фундамент прозорої та відкритої роботи чиновників. Чим більше даних відкривається, тим швидше країна залучає інвестиції.

Детально про 100 цифрових перемог Мінцифри читайте за посиланням.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА