13:32 26.03.2018

ТКГ щодо Донбасу домовилася про чергове припинення вогню в зоні АТО з 30 березня

2 хв читати
ТКГ щодо Донбасу домовилася про чергове припинення вогню в зоні АТО з 30 березня

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про повне припинення вогню на лінії розмежування в зоні АТО на період Великодніх свят, починаючи з 30 березня.

"Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей ... підтвердила свою повну відданість всеосяжному, сталому та необмеженому припиненню вогню, починаючи з 30 березня 2018 року о 00.01 (за київським часом)", - ідеться в заяві групи, розміщеній на сайті ОБСЄ у понеділок.

У заяві наголошується на твердій прихильності ТКГ повному виконанню Мінських угод.

"ТКГ наголошує при цьому на важливості прийняття і дотримання відповідних наказів про припинення вогню; ефективного застосування дисциплінарних заходів у випадках порушень режиму припинення вогню; відмови від наступальних дій і розвідувальних операцій; незастосування вогню, зокрема вогню у відповідь; зокрема, суворої заборони ведення вогню як у напрямку, так і з боку населених пунктів, розміщення і застосування важкого озброєння в населених пунктах і поблизу них, а також націлювання на об'єкти цивільної інфраструктури, зокрема на школи, дитячі садки, лікарні та громадські приміщення", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко на своїй сторінці в соцмережі у Facebook зазначила, що ТКГ з ініціативи української сторони домовилася про великоднє перемир'я на Донбасі з 30 березня.

"Це не вперше, коли сторони погоджуються припинити вогонь, протягом війни перемир'я оголошувалося 12 разів... На жаль, жодного разу не дотримувалося. Але на час перемир'я інтенсивність обстрілів значно зменшувалася, отже, було в рази менше загиблих і поранених", - написала І.Геращенко.

За її словами, українська сторона "шукає всі шляхи для припинення вогню, зменшення обстрілів, щоб зберегти життя своїх військових і цивільного населення".

"Жодного разу публічно на підтримку "режиму тиші" не виступив російський президент, не підтримав оголошеного перемир'я публічно, не дав команди маріонетковій "владі республік" не стріляти. Важливо, щоб усі лідери "нормандського формату" публічно висловилися на підтримку повної та беззастережної тиші на Донбасі", - додала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

110 ОМБ ім. генерал-хорунжого Марка Безручка: Ще мінус два літаки окупантів на нашому напрямку

ВР хоче вдосконалити судовий контроль за виконанням рішень судів

NAUDI став співорганізатором Першого американсько-українського Саміту виробників зброї

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА