Вчителям Мелітополя розказали про можливості музею у освітньому процесі

Автор: Мелітопольський краєзнавчий музей | 20 квітня 2018 17:50 |



20 квітня 2018 року Мелітопольський краєзнавчий музей гостинно відчинив свої двері для слухачів міського постійно діючого семінару вчителів української мови та літератури. Тема засідання «Передача культурного досвіду на основі міждисциплінарного та поліхудожнього підходу через педагогічний процес в умовах музейного середовища», яке підготувала кафедра української мови та літератури Мелітопольської загальноосвітньої школи № 22,  є надзвичайно актуальною в умовах упровадження Нової концепції освіти.


Директор музею Лейла Ібрагімова розповіла вчителям про ті сучасні інтерактивні заходи, які пропонує музей в рамках неформальної освіти. Освітяни дізналися про історичні, краєзнавчі, природничі квести, бенефіс музейного експонату, інсценізації різної тематики, що проводяться науковими співробітниками музею.



Гостям було представлено фрагмент театралізованої екскурсії «З історії мелітопольського кургану», пройшов інтерактивний квест «Музейно-літературні цікавинки», під час якого вчителі української мови та літератури, застосовуючи знання української, зарубіжної літератури, історії, загальні знання відшукували музейні експонати. Тісна співпраця між педагогічним колективом кафедри української мови ЗОШ № 22 та краєзнавчим музеєм виявилася дуже плідною: ті сучасні форми роботи, що проводяться в освітній сфері європейських музеїв, упроваджені у практику ММКМ; учителям було запропоновано перелік тем уроків з української літератури за оновленою програмою, які можна провести у відповідних музейних залах.

Присутні на семінарі вчителі були вражені змістовним наповненням музейних експозицій, сучасним оформленням залів. Висновок, який зробили педагоги міста: педагогічний процес в умовах музейного середовища забезпечить діяльнісний підхід в освіті, формування ключових компетенцій учнів.

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Червень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Травень | Липень