Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові прощаються з Геннадієм Кернесом


Геннадій Кернес буде похований на кладовищі №2 у Харкові
Геннадій Кернес буде похований на кладовищі №2 у Харкові

У Харкові 23 грудня поховають міського голову Геннадія Кернеса, який минулого тижня помер у Німеччині від наслідків COVID-19.

Рано-вранці відбувалося відспівування в Благовіщенському соборі. «Церемонія прощання запланована з 9:00 до 13:00 у фойє Харківського національного академічного театру опери і балету імені Лисенка. Після цього Геннадій Кернес буде похований на кладовищі №2», – повідомили раніше у міській раді.

Тіло Кернеса доправили до Харкова 21 грудня.

Секретар міської ради Ігор Терехов раніше припускав, що на похорон Кернеса приїде велика кількість людей, в тому числі з інших міст. Він додав, що рух центром міста буде обмежений 23 грудня.

До церемонії прощання хотіли спочатку залучити військових, але потім наказ про це скасували, повідомили в Харківському національному університеті повітряних сил імені Івана Кожедуба.

«22 грудня біля Харківського національного театру опери та балету відбулася репетиція церемонії прощання з міським головою Геннадієм Кернесом, до якої долучили військовослужбовців Харківського гарнізону. Згідно з положенням Статуту гарнізонної та вартової служби Збройних сил України, а саме розділу 82 «Віддання військових почестей під час поховання», почесний ескорт відряджається в разі поховання осіб, в офіційних церемоніях яких беруть участь президент України, голова Верховної Ради України та прем’єр-міністр України», – йдеться в повідомленні.

Там уточнили, що, за попередньою інформацією, на церемонії прощання та похованні передбачалося перебування перших осіб держави, тому начальник Харківського гарнізону видав наказ про залучення до церемонії близько 50 військовослужбовців. Пізніше, коли стало відомо, що зазначені особи на поховання міського голови не прибудуть, наказ скасували.

Коли про смерть Геннадія Кернеса стало відомо 17 грудня, в Харкові оголосили триденну жалобу на 17, 18 і 19 грудня. Пізніше інформацію на сайті Харківської міськради оновили, скоротивши жалобу до двох днів 17 і 18 грудня.

Харків – у жалобі за Кернесом. Хто керуватиме містом далі?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

Геннадій Кернес, який тривалий час лікувався від наслідків коронавірусного захворювання COVID-19, помер у ніч на 17 грудня в клініці в Німеччині, де він майже три місяці перебував на лікуванні.

61-річний Геннадій Кернес, який був міським головою Харкова й раніше, з 2010 року, і мав вкрай суперечливу репутацію, ще в середині вересня захворів на COVID-19 і був терміново доставлений на лікування до Німеччини – за деякими повідомленнями, в досить серйозному стані.

XS
SM
MD
LG