RU
 

Amnesty засудила розгін акції в Сімферополі

Корреспондент.net,  18 травня 2018, 21:44
0
762
Amnesty засудила розгін акції в Сімферополі
Фото: amnesty.org.ua

Силовими діями проти кримськотатарських активістів російська влада продемонструвала відверту неповагу до пам'яті жертв депортації 1944 року, заявили правозахисники.

В Amnesty International заявили, що розгоном акції в Сімферополі в анексованому Криму де-факто російська влада показала неповагу до пам'яті жертв депортації кримських татар. Про це йдеться в заяві директора представництва правозахисної організації в Україні Оксани Покальчук, опублікованій в п'ятницю, 18 травня, на офіційному сайті.

"Російська де-факто влада не змогла втриматися від спокуси проявити силу проти кримськотатарських активістів. Розгоном мирної акції поминання вони не тільки вкотре знехтували правом на свободу мирних зібрань - в Криму воно і так було практично знищено з початку окупації, - але і продемонстрували відверту неповагу до пам'яті жертв депортації 1944 року", - заявила Покальчук.

Нагадаємо, в четвер увечері, 17 травня, в Сімферополі були затримані близько 20 учасників акції Запали вогонь у своєму серці, приуроченої до Дня пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу. Затриманих, серед яких були неповнолітні, розвезли по районних відділеннях Сімферополя.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.

ТЕГИ: Крымские татарыКрымакцияправозащитникидепортациязадержаниеAmnesty International
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі