19:09 29.01.2021

Календарний план передбачає безкоштовну вакцинацію 14,4 млн українців з лютого до грудня 2021 року

2 хв читати
Календарний план передбачає безкоштовну вакцинацію 14,4 млн українців з лютого до грудня 2021 року

Безкоштовна вакцинація громадян України від COVID-19 розпочнеться вже в лютому поточного року, а затверджений календарний план передбачає, що до кінця року вакцину отримають 14,4 млн громадян різних категорій, повідомляється на сайті Кабінету міністрів України.

Календарний план вакцинації населення у 2021 році представив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у п'ятницю.

"Вакцинування людей повинне розпочатись у лютому. У нас є затверджений національний план, який визначає п'ять етапів вакцинації. Усе це має бути відображене в календарному плані на цей рік. Зокрема, хто, коли й де зможе безкоштовно отримати ефективну вакцину від коронавірусу", - наголосив Шмигаль.

Згідно з планом, медики стаціонарних закладів, де лікують від COVID-19, і військовослужбовці, котрі беруть участь в Операції об'єднаних сил, будуть прищеплені першочергово, загалом 367 тис. людей. Їхня вакцинація триватиме з лютого по квітень поточного року.

У квітні паралельно розпочнеться безкоштовна вакцинація на стаціонарних пунктах громадян старше 80 років і співробітників первинної медичної допомоги. Загалом упродовж двох місяців планується прищепити 1,9 млн людей цих категорій.

Далі, в червні-липні, на стаціонарних пунктах планується вакцинувати 2,9 млн громадян віком 70-79 років, у серпні-вересні - 2,3 млн громадян віком 65-69 років, у жовтні-листопаді - 2,8 млн громадян віком 60-64 року.

При цьому мобільні бригади, згідно з планом, в травні-червні безкоштовно вакцинують усіх інших медиків, загалом 363 тис. людей. Після цього, в липні-серпні, вакцину отримають співробітники структур державної безпеки (640 тис. громадян), у вересні-жовтні - співробітники сфери освіти (1,4 млн людей), після цього в листопаді-грудні безкоштовну вакцину від мобільних бригад отримають 1,7 млн українців інших категорій.

Прем'єр-міністр під час наради наголосив, що треба чітко визначити потребу держави у вакцинах на цей рік, а головний державний санітарний лікар зазначив, що оперативний штаб з протидії вакцинокерованим інфекціям у Мінохорони здоров'я, з урахуванням соціологічних опитувань, визначив прогнозовану кількість вакцин для закупівлі Україною на рівні 15 млн додаткових доз.

За словами Ляшка, холодовий ланцюг в Україні сьогодні може забезпечити зберігання будь-якого виду вже зареєстрованих вакцин за температури від -70° C до +8° C.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден очікує більш тісної співпраці з Бельгією щодо України

Ворог атакував Одесу касетними боєприпасами, мета – припортова інфраструктура, є поранені

Один представник полку "Азов" повернувся додому в рамках останнього обміну військовополоненими

Кулеба в розмові з Блінкеном привітав дозвіл США на удари по РФ: Своєчасний крок у правильному напряму

Офіс ТЧХУ відновив роботу в Краматорську

Кличко: Київ готується до складної зими в умовах масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА