ua en ru

Загиблий в Лондоні соратник Березовського намагався розповісти про зв'язок "Аерофлоту" з ФСБ, - WSJ

Загиблий в Лондоні соратник Березовського намагався розповісти про зв'язок "Аерофлоту" з ФСБ, - WSJ Фото: Микола Глушков (twitter.com-govoritmsk)

Перед смертю Глушков спробував розповісти про зв'язок "Аерофлоту" з російськими спецслужбами

Соратник російського олігарха Бориса Березовського і екс-заступник голови "Аерофлоту" Микола Глушков, який був убитий у Великобританії, перед смертю намагався повідомити британським властям про співробітництво авіакомпанії зі спецслужбами РФ, включаючи ФСБ. Про це передає РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal, який посилається на судові документи.

Наголошується, що Глушков розповідав своїм друзям про намір довести співпрацю "Аерофлоту" зі спецслужбами РФ в лондонському суді. Незадовго до розгляду справи чоловіка знайшли мертвим зі слідами задухи.

Наголошується, що Глушков почав працювати в "Аерофлоті" в 1996 році. В коментарі російським ЗМІ він говорив, що на той момент приблизно три тисячі з 14 тисяч працівників авіакомпанії були співробітниками ФСБ.

Видання зазначає, що Глушкову почали надходити погрози після того, як він запропонував керівництву російських спецслужб самостійно платити зарплати в авіакомпанії.

У 1999 році Глушкова запідозрили в причетності до розкрадання в "Аерофлоті". У рамках слідства він був заарештований і провів чотири роки в СІЗО. Його засудили до умовного терміну.

У Великобританію він поїхав у 2006 році.

У березні 2018 року його знайшли мертвим у його будинку в Лондоні. Це сталося через тиждень після отруєння у Солсбері екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Судмедекспертиза показала, що смерть Глушкова сталася через удушення. За даними ЗМІ, знаряддям вбивства міг бути собачий поводок.