ua en ru

Закон про особливий статус Донбасу буде продовжений на рік, - Зеленський

Закон про особливий статус Донбасу буде продовжений на рік, - Зеленський Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Закон продовжить діяти як тимчасовий

Закон про особливий статус Донбасу буде продовжений на один рік. Про це заявив на брифінгу після нормандської зустрічі президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, закон продовжить діяти як тимчасовий.

"Будемо його продовжувати. Це тимчасовий закон. Нам легше зараз продовжити цей законопроект. А потім пізніше внести формулу Штайнмайера, побачивши кроки, що ми наближаємось до деескалації", - заявив Зеленський

Відповідаючи на питання, президент підтвердив, що закон продовжать на один рік.

" Я гадаю, що треба продовжувати. Тим більше ви знаєте, що цей законопроект ми повинні погодити з усіма сторонами в ТКГ. Мені здається, що це дуже складно і нам потім можуть викручувати руки. А цей закон вже є. Ми його продовжуємо, на рік. Думаю, в цьому немає проблем" , - додав він.

Нагадаємо, у понеділок, 9 грудня, в Парижі відбулася зустріч в нормандському форматі щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Лідери України, Німеччини, Франції та Росії вперше за останні три роки зібралися за столом переговорів з метою зрушити з місця виконання мінських домовленостей.

За підсумками нормандської зустрічі президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що особливий статус Донбасу повинен бути закріплений в Конституції України.

Напередодні саміту "нормандської четвірки" міністр закордонних справ Росії Сергій Ларвов заявив, що Москва чекає додаткових домовленостей від нормандського саміту. При цьому він підкреслював, що російська сторона в Парижі буде вимагати прямого діалогу між Києвом і представниками окупованого Донецька і Луганська.