18 вересня 2018, 16:38

Парубій і Ко пробили правове дно

У парламенті прийнятий, вибачте за відвертість, абсолютно дебільний закон про внесення змін до статті 6 Закону України" Про Центральну виборчу комісію" щодо збільшення чисельного складу ЦВК. Було 15, а тепер – 17 членів!

Документ свідчить про повну політичну деградацію у парламенті. Вона, – ця деградація, – полягає у такому.

Перше. Більш як чотири роки президент і парламент разом не виконували статтю 19, пункт 21 частини першої статті 85 Конституції України. Ігнорували Закон України "Про Цетральну виборчу комісію", інші виборчі спеціальні закони, оскільки усі вибори в державі з червня 2014 року проводив нелегітимний склад ЦВК.

Друге. Президент і більшість у парламенті довели, що вони не є відповідальними політиками, недоговороздатні, не вміють і навіть не намагаються жити за встановленими Конституцією правилами. Принцип верховенства права для них не існує.

Третє. Склад ЦВК у свій час у кількості 15 осіб було сформовано раціонально і пропорційно до кількості та розмірів регіонів, населення України, обсягу завдань, і головне – організації роботи в Комісії. Дійсність засідань. Кворум. Кількість голосів для ухвалення рішення. Всі ці питання тепер не вирішені! Як відомо, нині і показники кількості громадян тощо зменшені.

Четверте. Тільки політичні невігласи і неспроможні політичні банкрути, якщо не вміють домовитися упродовж чотирьох (4!) років, то змінюють правила! Це безпрецедентно!

Чи відомо цим політичним аферистам, що у ЦВК навіть розташування столів і крісел в двох Залах засідань орієнтовані на 15 членів Комісії. Не доточиш. На голові один у одного будуть сидіти? Правила пожежної безпеки не будуть забезпечені.

І, кінець-кінцем, як можна, коли заморожуються зарплати в бюджеті, коли на сотні мільйонів існують заборгованості по зарплатні для шахтарів, соцсфери, через невміння домовлятися невиправдано плодити чиновників з височенними зарплатами та пільгами.

П'яте і головне. Ці невігласи ще й послалися у Пояснювальній записці до ухваленого закону на необхідність врахування Резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо пропорційного представництва у ЦВК. Безсоромно і нагло. Цинізм до безмежності.

Ну і насамкінець, у четвер єдиний автор цього цинічного Закону, – спікер Андрій Парубій, – буде закликати голосувати за європейський вибір в Конституції, за внесення змін до неї у цій частині. "Сигнали" вони неначе будуть Європі подавати. Так от, сьогодні проявилася справжня суть вашої "європейськості". От це і є справжнім сигналом.

Вам до Європи, як до неба рачки.

Повний список депутатів, хто це підтримавhttp://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos_print?g_id=20031&vid=1

Суддям не варто забувати про свій законний інтерес – презумпцію компетентності та доброчесності

Схоже, нескінченні реформатори судової влади щиро вірять, що їм в руки вклали щит і меч рідної держави. Адже і ухвалювані закони, і практика їх застосування доволі часто визначаються миттєвими політичними потребами...

''Недооголошена'' війна. Чому для нас важливо оголосити стан війни через агресію РФ проти України

Повернутися у публічній площині до теми щодо суті нерозривного зв'язку між розумінням збройної агресії РФ проти України у міжнародному праві і юридичним фактом оголошення Верховною Радою України за поданням Президента України стану війни через збройну агресію у національному конституційному праві, мене змусили декілька обставин останніх днів...

Дебати: виборчий процес має наповнитись сутісним змістом

І ще раз до теми дебатів. Декілька моїх попередніх тез з цього приводу. Перше. На сьогодні питання проведення передвиборних теледебатів за рахунок коштів Держбюджету під час проведення повторного голосування визначено статтею 62 Закону України "Про вибори Президента України" з урахуванням, звичайно, духу усіх статтей Закону, передовсім, обмежень передвиборної агітації...

Воєнний стан чи апогей правового хаосу, як складової політичної кризи?!

Починаючи із 2014 року я маю публічну позицію, яка полягає у тому, що в Україні, починаючи із моменту анексії Росією Криму, склалися всі підстави для введення воєнного стану...

Парубій і Ко пробили правове дно

У парламенті прийнятий, вибачте за відвертість, абсолютно дебільний закон про внесення змін до статті 6 Закону України" Про Центральну виборчу комісію" щодо збільшення чисельного складу ЦВК...

Україна і криза світового правопорядку: нові реалії. Чи розуміє влада тонкощі процесу?

13-го вересня розпочнеться 15-та Щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) "Майбутнє покоління всього". Попри загальну назву, учасники YES будуть дискутувати з дійсно актуального кола запитань: "Якими будуть завтрашні загрози суспільству, економіці та політиці? Які глобальні виклики чекають на нас? Яке майбутнє Сполучених Штатів, ЄС, НАТО, Російської Федерації? Як захистити демократію від маніпуляцій іззовні та як протидіяти дезінформації"...