16:36 21.07.2020

Аваков спростував інформацію про проблеми луцького терориста з психічним здоров'ям

3 хв читати
Аваков спростував інформацію про проблеми луцького терориста з психічним здоров'ям

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков спростовує інформацію про те, що людина, яка утримує заручників в автобусі в Луцьку, має проблеми з психічним здоров'ям.

Журналістів у Луцьку він закликав "бути дуже акуратними в коментарях". За його словами, неперевірена інформація "не допомагає ситуації, а створює додаткову напругу".

"Ви поширили інформацію про те, що він лікувався в психіатричній лікарні - це недостовірна інформація", - сказав міністр.

"Він має в руках смартфон, він може бачити і чути всі ваші коментарі. Тому я не буду відвертий у ваших коментарях (відповідях на запитання - ІФ) також... Хочу, щоб ви мене почули і зрозуміли, що ми можемо говорити, що не можемо говорити, що треба говорити, що не треба говорити. Я хочу, щоб кожен із вас поводився як доросла відповідальна людина", - сказав глава МВС, звертаючись до журналістів.

"Ми розмовляли з родичами, з дружиною, з друзями (людини, яка утримує заручників - ІФ), ми застосуємо всі методи, щоб це питання мирно вирішилося... Працюють фахівці... Ми сподіваємося, що найближчим часом ми зможемо вирішити ситуацію так чи інакше", - додав Аваков.

У свою чергу перший заступник глави СБУ Руслан Баранецький зазначив: "Йдуть переговори, є взаєморозуміння... вирішиться все нормально".

Як повідомлялося, вранці в центрі Луцька чоловік, який назвався "Максимом Плохим", захопив рейсовий автобус приміського сполучення з близько 20 пасажирами, при собі він має вибухівку і зброю. За інформацією поліції, наразі постраждалих немає. Зараз введено поліцейську операцію "Заручник", а СБУ ввела план "Бумеранг". Автобус перебуває на Театральній площі. За словами зловмисника, ще один вибуховий пристрій розміщений в іншому місці і може бути приведений у дію дистанційно.

Пізніше стало відомо, що справжнє ім'я чоловіка - Кривош Максим Степанович, він офіційно проживає в Дубні (Рівненська область), там перебуває його сім'я.

На Youtube-каналі певного користувача "Максима Плохого" з'явилося відео з озброєним чоловіком, який, імовірно, захопив заручників у центрі Луцька. Він привітав усіх "із днем антисистеми" і додав: "Не обманюйте себе, святкуйте правду".

За словами співрозмовника агентства "Інтерфакс-Україна", правоохоронці намагаються вийти з ним на особистий контакт, він періодично знімає трубку, але жодних конкретних вимог не висуває, а говорить лише загальні фрази про боротьбу з системою, анархію тощо. Попередньо є інформація про те, що чоловік, який узяв людей у заручники в Луцьку, "періодично стріляє і кинув з автобуса гранату". Правоохоронці зазначили, що терорист раніше перебував на психіатричному лікуванні.

Луцькі інтернет-ЗМІ повідомляють, що терорист оприлюднив свої вимоги у Twitter і вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков записали і виклали в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі.

Заступник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко зазначив, що в мережі інтернет розміщена книжка авторства Максима Плохого "Філософія злочинця", що описує перебування автора в місцях ув’язнення та його погляди на життя. Він також повідомив, що підозрюваним у захопленні заручників є Кривош Максим, народився 06.11.1975. Він уродженець с. Гай Оренбурзької області Російської Федерації. Раніше двічі судимий, відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном близько 10 років у виправних установах за вчинення низки тяжких злочинів.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що особисто тримає під контролем ситуацію із захопленням заручників у рейсовому автобусі в центрі Луцька, та запевняє, що робиться все, щоб ситуацію було врегульовано без жертв.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено відомості за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вилетів до Луцька для координації дій правоохоронців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Ми домовилися з Еміром Катару продовжити співпрацю в поверненні в Україну насильно вивезених Росією дітей

Генштаб ЗСУ: Противник атакує майже по всій лінії фронту, покровський напрямок залишається найгарячішим

МАГАТЕ ухвалило резолюцію зі звинуваченням на адресу Ірану в нездатності співпрацювати

Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем, планується поліпшення логістики, ланцюга поставок, роботи майстерень

Унаслідок ворожих обстрілів Харківської області в середу постраждали три мирні жительки - прокуратура

У Білгород-Дністровському районі ракетним ударом пошкоджено туристичну інфраструктуру

Кабмін може продовжити терміни бронювання до року і розширити бронювання дефіцитних ВОС - депутат

QR-код буде повністю доступний у "Резерв+" 18 червня, зчитувати його посадові особи будуть також через застосунок

Зеленський обговорив із Сунаком підготовку до Саміту миру та продовження оборонної співпраці

Фінляндія допомагає Україні модернізувати метеорологічну службу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА