День фінансів, 17 грудня: "кінець епохи рейдерства", боротьба із "зарплатним рабством", паспорт у смартфоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 17 грудня: "кінець епохи рейдерства", боротьба із "зарплатним рабством", паспорт у смартфоні

757
Вівторок, 17 грудня. Поки в центрі Києва протестували власники автомобілів на єврономерах, особливо активними були Нацбанк і Кабмін:
Боротьба з “зарплатним рабством”. Дубілет планує впровадити систему, яка дозволить українцям вільно обирати банки і при цьому не вимагатиме від бухгалтерів зайвої роботи. Як це працюватиме, читайте тут.
Підпис стилусом. З 17 грудня цього року клієнти банків зможуть підписувати банківські документи цифровим власноручним підписом – стилусом – на електронному сенсорному пристрої. Як повідомляють у Нацбанку, це спростить процедуру підписання документів між банками і їхніми клієнтами – фізичними особами в електронному вигляді.
Паспорт у смартфоні. В уряді обговорюють можливість запровадження електронного посвідчення особи, тобто ID-картки в смартфоні. Цей “віртуальний паспорт” можна буде використовувати, коли знадобиться цифровий підпис і коли потрібно буде пред’являти фізичний документ або десь його прикладати.
Якщо скасують націоналізацію “ПриватБанку”. У НБУ повідомляють, якщо апеляційний суд прийме негативне для України рішення щодо законності націоналізації ПриватБанку, Національний банк України визнає цей банк неплатоспроможним, однак робитиме все, щоб зберегти фінансову стабільність.
Зниження інфляції = зниження кредитних ставок. Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що зараз для здешевлення кредитування досить сприятливі умови. Як він каже: “Ми маємо низький рівень інфляції – 5,1%. Це дозволяє нам говорити про дешеве кредитування вже в перспективі найближчого року”. За його словами, бізнес може розраховувати на кредити 12-16% річних у гривні.
Плюси від зміцнення гривні. На думку регулятора, міцний курс гривні одночасно формує економію в частині витрат при валютних запозиченнях і обслуговуванні валютного боргу, а також на державні закупівлі товарів, що імпортуються. Крім того, сильна гривня сприяє здешевленню енергоносіїв та зменшенню темпів трудової міграції.
Кінець епохи рейдерства. Міністр юстиції Денис Малюська оголосив про закінчення епохи рейдерства в Україні. За його словами, в Україні зараз немає груп або компаній, які активно працюють і заробляють свої гроші на тому, що вони рейдери бізнесу або громадян, власників великих об’єктів нерухомості.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас