08:15 27.11.2020

Ситуація з коронавірусом у низці країн Європи стабілізується

4 хв читати
Ситуація з коронавірусом у низці країн Європи стабілізується

В Європі відзначається стабілізація ситуації з коронавірусом COVID-19, проте в деяких країнах все ще ростуть добові показники випадків хвороби і смертей серед інфікованих.

Так, у Великій Британії спостерігається спад темпів поширення коронавірусу. Згідно з урядовими даними, за останній тиждень в країні діагностували 121 тис. 306 інфікованих, що на 25% нижче, ніж за попередній тиждень, коли виявили 163 тис. 61 випадок коронавірусу.

За минулу добу в країні зафіксували 17 тис. 555 випадків зараження на COVID-19, що трохи менше, ніж напередодні (18 тис. 213). Крім того, за останні 24 години померли 498 людей з коронавірусом, що на порядок нижче зареєстрованого напередодні показника в 696 летальних випадків, який є рекордним.

Наразі в Англії введено загальнонаціональний локдаун, який закінчується 2 грудня. Однак, незважаючи на зниження темпів поширення вірусу, Лондон, швидше за все, не зможе собі дозволити послабити цієї зими обмежувальні заходи з боротьби з COVID-19, повідомив у четвер головний санітарний лікар Англії Кріс Вітті. Професора підтримав прем'єр-міністр країни Борис Джонсон.

Всього в Великій Британії за час пандемії діагностували понад 1,5 млн випадків зараження на COVID-19, причому понад 57 тис. інфікованих померли.

У Франції триває четвертий тиждень загальнонаціонального локдауну, і в країні спостерігається спад добового приросту випадків зараження. За останні 24 години виявлені 13 тис. 563 заражень, але напередодні цей показник був майже на 3 тис. вище - 16 тис. 282, а тиждень тому за добу діагностували понад 21 тис. випадків коронавірусу.

Згідно з даними МОЗ Франції, продовжує знижуватися кількість госпіталізованих пацієнтів - за добу з лікарень виписали 662 особи. Таким чином, кількість пацієнтів з COVID-19 в лікарнях країни становить 29 тис. 310. Також знижується завантаженість палат інтенсивної терапії: за останні 24 години 130 пацієнтів виписали з цих відділень, тому зараз у палатах інтенсивної терапії перебувають 4 тис. 18 хворих.

Тим часом, добовий приріст смертності серед інфікованих склав 339, що трохи нижче за показник напередодні (381).

Всього у Франції з початку пандемії коронавірусу діагностували понад 2,1 млн заражень, більш ніж 50,9 тис. інфікованих. Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, понад 158 тис. французів перехворіли коронавірусом.

В Італії за добу відзначений приріст як із захворюваності, так і зі смертності: за 24 години зафіксували 29 тис. 3 випадки проти 25 тис. 853 у середу, а також 822 смерті проти 722 напередодні. Найбільш постраждалим районом країни залишається Ломбардія з 5 тис. 697 новими випадками COVID-19.

Однак західні ЗМІ при цьому зазначають, що кількість госпіталізованих і осіб, які перебувають у палатах інтенсивної терапії, скорочується: так, у четвер госпіталізованих було 34 тис. 38 - на 275 менше, ніж днем раніше. ЗМІ уточнюють, що це може означати ослаблення другої хвилі коронавірусу в Італії, що набрало сили раніше в першу половину листопада.

Італія з більш ніж 1,5 млн випадків хвороби і понад 52,8 тис. летальних випадків посіла восьме місце в світі із захворюваності і шосте за кількістю смертей. Однак в Європі у Італії друге місце за смертністю після Великої Британії.

Тим часом, влада Хорватії у четвер повідомила про рекордний приріст інфікованих за добу. В країні зареєстровано 4 тис. 9 нових випадків коронавірусу і 51 летальний результат серед заражених.

На тлі такої ситуації влада Хорватії ухвалила рішення закрити до Різдва бари і ресторани, а також заборонити весільні церемонії.

"Наша мета передбачає вирішення чотирьох завдань - реалізувати заходи з боротьби з коронавірусом, розширити тестування, підтримати нашу систему охорони здоров'я і підготуватися до вакцинації", - сказав прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович на прес-конференції.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, всього в Хорватії за час пандемії виявили понад 115 тис. випадків зараження коронавірусом, понад 1, 5 тис. пацієнтів з COVID-19 померли.

Тим часом, влада Греції продовжує загальнонаціональний локдаун до 7 грудня через зростання темпів поширення коронавірусу в країні, повідомив у четвер представник уряду Стеліос Петсас.

За добу в країні зафіксували 2 тис. 18 випадків коронавірусу, з них 562 припадає на Салоніки і на північну Грецію і 408 - на Афіни. При цьому добовий приріст у четвер нижче показників за середу (2 тис. 151) і вівторок (2 тис. 132). Всього в Греції за час пандемії виявили понад 99 тис. випадків коронавірусу.

У палатах інтенсивної терапії грецьких лікарень перебувають 600 пацієнтів, що є максимальним показником. За даними Міністерства охорони здоров'я, лікарні Греції працюють при майже повній завантаженості.

Крім того, за останні 24 години померли 99 інфікованих на COVID-19, і таким чином, у четвер загальна кількість випадків смерті середі людей з коронавірусом перевищила позначку в 2 тис.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА