15:00 28.05.2020

"МАУ" звільнить понад третину співробітників через закриття авіасполучення у зв'язку з пандемією коронавірусу, планує скоротити далекомагістральний флот

2 хв читати
"МАУ" звільнить понад третину співробітників через закриття авіасполучення у зв'язку з пандемією коронавірусу, планує скоротити далекомагістральний флот

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ", Київ) розпочала процес вимушеного скорочення 900 співробітників (35,2% штату компанії за даними на початок 2020 року) через закриття авіасполучення у зв'язку з введеними Україною протиепідемічними карантинними заходами, йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою компанії в четвер.

"Наразі менеджмент компанії вживає всіх можливих заходів зі скорочення витрат і генерування доходів від разових рейсів. Наша ціль - зберегти компанію і ключовий персонал, зокрема льотний. На превеликий наш жаль, суттєве зниження обсягів діяльності авіакомпанії спричинило вимушене скорочення 900 високопрофесійних співробітників "МАУ", - наведено у повідомленні слова президент "МАУ" Євгена Дихне.

У прес-службі авіаперевізника агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що "МАУ" вже розпочала процес скорочення персоналу відповідно до законодавства, що потребуватиме щонайменше двох місяців.

За даними компанії, на початок 2020 року в "МАУ" працювали 2560 співробітників. У прес-службі авіакомпанії повідомили, що скорочення торкнеться насамперед адміністративного персоналу та бортпровідників.

Дихне наголосив, що у зв'язку з введенням із 17 березня цього року обмежувальних заходів на регулярні пасажирські авіаперевезення, робота "МАУ" була практично зупинена.

У компанії також зазначили, що далекомагістральний флот "МАУ" також буде скорочено.

До початку пандемії авіакомпанія "МАУ" планувала загальне скорочення флоту у 2020 році до 34 літаків (максимальна кількість літаків у 2019 році становила 42 од.). Згідно з озвученою програмою відновлення польотів "МАУ" після закінчення карантину, авіакомпанія планує скоротити далекомагістральний флот і задіяти до 14 повітряних суден з подальшим збільшенням задіяного флоту до 28 літаків.

Як повідомлялося, раніше "МАУ" звернулася до уряду з проханням надати підприємству стабілізаційний кредит у розмірі $50 млн під 5-6% для підтримки фінансової стабільності підприємства. Президент "МАУ" оцінює збитки компанії за підсумками року в $60 млн за оптимістичним сценарієм.

Авіакомпанію "Міжнародні авіалінії України" засновано в 1992 році. Згідно з даними системи розкриття інформації НКЦПФР і Держреєстру юридичних і фізичних осіб-підприємців, 100% прямо або опосередковано контролює кіпрська "Онтобет Промоушінз Лімітед", бенеціфіари якої не розголошуються.

Одним із кінцевих бенефіціарів авіакомпанії є олігарх Ігор Коломойський. Під час 16-ї щорічної Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у Києві він повідомив, що йому належать 25% акцій авіакомпанії, а також заявив, що ще одним бенефіціаром "МАУ" є голова правління ПАТ "Укртатнафта" Павло Овчаренко.

Базовим аеропортом є Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони в травні знищили приблизно 40 тис. особового складу армії РФ

Іспанський "Реал" - переможець Ліги чемпіонів УЄФА

Росія знову атакує Україну з повітря, помічено кілька груп ударних БпЛА

Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос, вигравши матч у румунки Богдан

Понад 600 дітей загинули і понад 1420 дістали поранення по всій Україні за час повномасштабного вторгнення РФ - ООН

Сили оборони в травні знищили 9 літаків, а також рекордну кількість артсистем і бронемашин противника

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА